31 milyon TL fazla verilen ihaleye iptal kararı

Danıştay, Avcılar Belediyesi'nin 31 milyon TL fazlasına verdiği çöp ihalesiyle ilgili Beş Kardeşler firmasının itirazını haklı buldu ve ihaleyi iptal etti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Temmuz 2015 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
31 milyon TL fazla verilen ihaleye iptal kararı

ERCAN ÖZTÜRK

'Alicengiz' oyunuyla temizlik ihalesini adrese teslim yapan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'a mahkeme 'Dur' dedi. Danıştay 13'üncü Ceza Dairesi, ihaleye geçerli teklif veren iki firmadan biri olan Beş Kardeşler ismli firmaya kumpas kurulduğunu ve ihalenin 31 milyon fazlasına Tomurcuk isimli firmaya pas edildiğini ortaya koydu.

HANİ USULSÜZLÜK YOKTU?

İhaleyi iptal eden Danıştay, davacının ihale tarihi itibariyle bir borcunun bulunmadığını, dolayısıyla ihaleye verdiği teklifin değerlendirme dışı bırakılmasını gerektirecek bir hususun olmadığına hükmetti. İhale sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Toprak 'Hiçbir usulsüzlük yok, her şey yasal' açıklamasından sonra ne diyeceği ise merak ediliyor.

İTİRAZ EDEMEYECEKLER

Mahkeme kararıyla birlikte belediyenin önümüzdeki günlerde yeni bir ihale açması bekleniyor. Mahkeme kararının düzeltme yolu ise danıştay kararı oy birliğiyle alındığı için kapatıldı. Yani Avcılar Belediyesi artık bu ihaleyle ilgili herhangi bir itirazda bulunamayacak.

KUMPAS ORTAYA ÇIKTI

Avcılar SGK'nın 14/08/2014 tarih ve 4060916 sayılı yazı ile Beş Kardeşler şirketine verdiği "borcu yoktur" yazısının dikkate alınmasını isteyen Danıştay, ayrıca 18.08.2014 tarihi itibariyle davacı ve alt yüklenici şirkete ait prim borcunun daha önce davacı şirketin hak edişinden yapılan kesinti düşüldüğünde 556,094,00 TL olduğu hatırlatılarak, belediyenin Beş Kardeşler firmasına kumpas kurduğunu ortaya çıkardı.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Danıştay, Avcılar Belediyesi'nin, elinde "borcu yoktur" belgesi bulunmasına rağmen SGK pirim borcu bulunduğundan bahisle Beş Kardeşler firmasının teklifini değerlendirme dışı bırakmasını ve Kamu İhale Kurumu (KİK)'in adı geçen firmanın itirazını kabul etmemesini iptal etti. 5 üyenin oy birliği ile aldığı karar gereği, işin geri kalan kısmını Beş Kardeşler firması yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber