İmam hatibe zorla kayıtta geri adım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2006 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, il milli eğitim müdürlüklerine, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ile Pansiyonlu İlköğretim Okullarından (PİO) mezun olan öğrencilere arzusuna aykırı bir yönlendirme yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cevdet Cengiz imzasıyla gönderilen 'Orta Öğretim Kurumları Pansiyon Kayıtları' konulu genelgede, YİBO'dan mezun öğrencilerin imam hatip liselerine (İHL) yönlendirildiğine ilişkin haberlere dikkat çekilerek, herhangi bir okulun pansiyonuna yerleştirilen öğrencinin o okulda eğitim görmek zorunda olmadığı bildirildi. Bakanlık, öğrencilere istek dışı ya da yönlendirme ile herhangi bir okul pansiyonunun tercih ettirilmesinin de soruşturma konusu olacağını belirtti.

İlk olarak Hürriyet'in gündeme getirdiği olayda, YİBO mezunu öğrencilerin, istemedikleri halde İHL'lere yerleştirildikleri yazılmıştı. Ertesi gün Bakan Hüseyin Çelik, haberi yalanlamış, öğrencilerin sadece boş pansiyonlara yerleştirildiğini öne sürmüştü. Ancak zorla İHL'ye yerleştirilen öğrencilerin ifadelerini ve bazı YİBO müdürlerinin haberimizi doğrulayan beyanatlarını yayınlamamızın ardından, Bakanlık bu açıklamayı yaparak geri adım atmış oldu.

Üniversiteye giriş peruğu

ÜNİVERSİTEYE kayıt hakkı kazanan adaylar, gerekli belgelerle birlikte ÖSYS sonuç belgesinde belirtilen tarihte yerleştirildikleri üniversiteye başvurularını yapmaya başladılar. Çukurova Üniversitesi'ndeki kayıtlar sırasında bazı kız öğrenciler kapıda türbanlarını çıkartarak peruk taktılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber