Park halindeki ambulansları taradılar

Sağlık Bakanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'nın 2'si acil servis, 1'i hasta nakil aracı olmak üzere 3 aracı park halindeyken taradığını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2015 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Park halindeki ambulansları taradılar

27. 07. 2015 tarihinde (bugün) Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde park halinde bulunan ambulanslarımıza teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Açılan ateşte, 2'si 112 acil servis, 1'i hasta nakil aracı olmak üzere toplam 3 ambulansa 13 mermi isabet etmiş ve ambulanslar kullanılamaz hale gelmiştir.

İlçede, 112 acil sağlık hizmetlerinin aksamaması için olaydan hemen sonra hasar gören ambulansların yerine yedek ambulanslar takviye edilmiştir.

Bu tür menfur saldırılar, büyük fedakarlıklarla her şartta görev yapan çalışanlarımızı ve sağlık camiamızı hiçbir zaman yıldırmayacaktır.

Ayrıca, vatandaşlarımızın en temel hakkı olan sağlık hizmetlerine erişim hakkını doğrudan hedef alan böylesi saldırılar, en çok bölge insanımıza zarar vermektedir.

Her koşulda devam etmesi gereken sağlık hizmetlerine yönelik hain saldırıları gerçekleştirenleri ve yaşananları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.


Bilgilerinize saygı ile sunulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber