Bakan Şener: Hedef 2010'da yüzde 51 internet kullanımı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2006 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllattif Şener, 2010 yılında vatandaşların yüzde 51'inin internet kullanıcısı olması ve evlerin yüzde 48'inin internet erişimine sahip olmasının hedeflendiğini bildirdi.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve Bilişim Zirvesinin ortak açılış töreninde konuşan Bakan Şener, bu yılki zirvenin ana temasının rekabet gücü olarak belirlenmiş olmasını son derece anlamlı ve yerinde bulduğunu söyledi.

Rekabet gücünden bahsederken küreselleşmenin önemine değinen Şener, "Dünya son 10 yılda küreselleşmede çok daha farklı... Bu dönemde dünya bir ağ toplumuna dönüşmüştür" dedi.

Şener, 2006-2010 yıllarını kapsayan bilgi toplumu stratejisinin Yüksek Planlama Kurulu kararıyla yürürlüğe girdiğine değindi.

Bakan Şener, bilgi toplumu stratejisinde amaçlardan ilkinin sosyal dönüşüm olduğunu belirterek, "Bu bağlamda vatandaşların 2010 yılında yüzde 51'inin internet kullanıcısı olması, evlerin yüzde 48'inin de internet erişimine sahip olması hedeflenmiştir" dedi.

Abdüllatif Şener, bilgi toplumu stratejilerinden olan kamu yönetiminde modernizasyon ve e-devlet yaklaşımına da değinerek, kamu hizmetlerinin yüzde 70'inin elektronik ortamda da sunulur hale gelmesi, vatandaş memnuniyetinin yüzde 80 seviyesine ulaştırılması ve kamu harcamalarının yüzde 90'ının e-ihale yoluyla gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Günümüzde bilgiyi üreten ve onu katma değerli ürün ve hizmetlere dönüştürenlerin küresel ekonomide söz sahibi olacaklarına dikkat çeken Şener, "Bu ise sürekli düşünmeyi, sorgulamayı, öğrenmeyi, araştırmayı ve daha iyiye ulaşma çabasını gerektirmektedir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber