Sütçü İmam Üniversitesi peruklu öğrencinin kaydını yapmadı

Haber Giriş : 05 Eylül 2006 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kahramanmaraş'ta başörtüsü problemi nedeniyle peruk taktığı için kaydı yapılmayan bir öğrenci babasıyla birlikte şehir merkezindeki rektörlük tesisleri önünde basın açıklaması yaparak memleketlerine döndü.

Aslen Ankaralı olan Şeyma Türkan bu yıl girdiği ÖSS'de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisat Bölümü'nü kazandı. Ancak başörtüsü problemi nedeniyle taktığı peruk dahi kayıt yapması için yeterli olmadı.

Öğretmen emeklisi olan baba Şemsettin Türkan yaptığı yazılı açıklamada, büyük umutlarla geldiği Kahramanmaraş'tan hak etmediği muameleden dolayı üzgün ve mahzun olarak ayrıldıklarını söyledi.

Türkan, "25 yıl boyunca devletine şerefle hizmet etmiş bir vatandaş ve bir baba olarak büyük sevinç ve ümitlerle kızımın Sütçü İmam Üniversitesi'ne kaydını yapmak üzere bu sabah Kahramanmaraş'a geldik. 12 yıl eğitime emek verip günler-geceler boyu göz nuru döken kızım ilim yuvası üniversiteden sırf peruklu olarak geldiği için gözleri yaşlı geri çevrildi. Kaydı yapılmadı." dedi.

Kötü ve sert muameleye muhatap olduklarını söyleyen Türkan, yatırdıkları 458 ytl harç parasının da iade edilmeyeceğinin kendilerini beyan edildiğini ifade ederek "Öğrenci İşleri Daire Başkanı bizi odasına dahi çağırma lütfunda dahi bulunmayıp, yatırdığımız 458 ytl nin iade edilemeyeceğini söyleyerek geri çevirdi. Rektör Yardımcısı güvenliğe talimat vererek başında peruk bulunan kızımı ikinci gidişimizde bina içinde dahi almadı." diye konuştu.

Üniversitede çalışan türbanlı olmayan açık bayan personel ve akademisyenler için de bir başka modelde peruk takma yasağı olup olmadığını merak ettiğini söyleyen Türkan, "Vergisini ödediğim, askerliği yaptığım öz vatanımda Sütçü İmam'ın destan yazmasına sebep olan kültür ve moral değerlerimize saygılı olması gereken Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yetkililerini ve Maraş halkını vicdanlarına havale ediyorum." diye konuştu.

Çok üzgün olduğunu söyleyen Şeyma Türkan ise "Sürekli önümüz kesiliyor. Perukla dahi alınmadığıma göre buraya bir daha kayıt için müracaat edeceğimi sanmıyorum. Bir daha sınava girmeyi düşünüyorum. Şu anda çok üzgünüm. Yaşadığımız olayı vicdanlara havale ediyorum." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından çevredeki vatandaşlar tarafından alkışlanan Şemsettin Türkan ve kızı Şeyma memleketleri Ankara'ya döndü.

Öte yandan KSÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre sözkonusu öğrencinin kıyafetinin uygun görülmediği için kaydının yapılmadığı ifade edildi.

Üniversite yetkilileri sözkonusu kız öğrencinin kayıt bürosuna kılık-kıyafet yönetmeliklerine aykırı olduğu için alınmadığını ve kaydının bu nedenle yapılmadığını söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber