Kanser hastasına yerli ilaç için tesis

Turkiye'nin ekonomik gelismesine katkıda bulunmak, onkolojide kullanılan urunlerin uluslararası standartlarda uretimini yapmak amacıyla Sincan'da onkolojik ilac üretim tesisi kurulacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2015 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanser hastasına yerli ilaç için tesis

İthal ilaç bağımlılığının azaltılmasına yönelik projelere, Ankara'da yeni bir ilaç üretim tesisi eklendi. Sincan'daki organize sanayi bölgesinde kurulacak tesis hem kanser hastalarının ilaca ulaşımına hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak.

Turkiye'nin ekonomik gelismesine katkıda bulunmak, onkolojide kullanılan urunlerin uluslararası standartlarda uretimini yapmak amacıyla onkolojik ilac üretim tesisi kurulacak.

Kanserli hastaların ilaca ulasımını kolaylastıracak, katma degeri yuksek urun gruplarının uretimini artıracak tesis için Sincan'daki Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5 bin 264 metrekarelik alan kullanılacak.

Tesiste, ilac etken maddesi değil etken maddelerden hareketle degisik prosesler kullanılarak oral ve enjeksiyon olmak uzere iki formda hücre gelişimini büyüme safhasında durdurmaya çalışan ilac uretilecek.

Proje, dunya capında yururlukte olan farmakolojik uretim gereklilikleri incelenerek ve gerekli onlemler alınarak sekillendirildi. Fabrika kosulları ulusal ve uluslararası kılavuzlara ve direktiflere uygun sekilde oluşturulacak. Üretim, minimum insan gucu ve temasıyla maksimum makine gucuyle otomatik bir süreçte gerçekleştirilecek.

Tesiste, yılda 1 milyon enjeksiyon, 90 milyon tablet, 10 milyon kapsül ilaç üretilmesi planlanıyor. İnsaat islemlerinde yaklasık 70, isletme asamasında 103 kisinin istihdam edilmesi öngörülüyor. Tesis için 90 milyon liralık yatırım yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber