Maliyeden okul öncesi denetim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2006 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı yeni eğitim- öğretim dönemi öncesinde, okul kıyafeti, çanta ve kırtasiye malzemesi satan işyerleri ile okul servislerinde kapsamlı bir vergi incelemesi başlattı.

Ankara Vergi Dairesi Başkan Vekili Murat Şenal, 2006-2007 eğitim öğretim dönemi öncesi, Denetim Grup Müdürlüğü tarafından özel ekipler oluşturulduğunu bildirdi.

Şenal, bu ekiplerin, mal ve hizmet teslimlerinde belge verilmesi ve alınmasını sağlamak, vergiyi doğuran olayı anında ve yerinde tespit etmek ve vergi kayıp, kaçağını önlemek amacıyla denetim çalışmasında bulunacağını kaydetti.

Vatandaşların dilek ve şikayetleri ile çalışmaların koordinasyonu açısından dönüşümlü olarak Ulus Hal Önü, Çıkrıkçılar Yokuşu, İzmir Caddesi, Sakarya Caddesi ve Zafer Çarşısı önünde araç da bulundurulacağını ifade eden Şenal,"Ayrıca gezici ekiplerimizle, ilimizin diğer bölümlerinde de denetim faaliyetleri yapılmakla birlikte, özellikle Ulus, Kızılay, Emek, Bahçelievler, Ümitköy Bölgeleri ve Tunalı Hilmi Caddesi, Etlik Ticaret Merkezi, Keçiören Osmanlı Pazarı, Dışkapı Pazarı ve Metro Alt Çarşısı gibi hizmet alışveriş merkezlerinde ve çarşılarda yoğunlaştırılacaktır"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber