Yıldırım: Hedef halkı bilgisayar okur yazarı yapmak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Hedefimiz, halkımızı bilgisayar okur yazarı yapmak. Bu hedefe de süratle ilerliyoruz" dedi.

CeBIT Bilişim Eurasia fuarını ziyaret eden Bakan Yıldırım, standları dolaşarak yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, artık sesle haberleşmenin geride kaldığını söyledi.

Türkiye'de mobil haberleşmenin sabit haberleşmenin 2,5 katına çıktığını belirten Yıldırım, "Bir kaç yıl içinde ülke nüfusu kadar cep telefonu olursa şaşırmayın" dedi.

Şimdi 3., 4. nesil cep telefonlarının geldiğini, akıllı ev, akıllı ofis kavramlarının oluşmaya başladığını söyleyen Yıldırım, işlerin zamana ve mekana bağlı olmadan yapılabildiği ortamların oluşmaya başladığını kaydetti.

Bunun için 2 şart bulunduğunu dile getiren Yıldırım, "Altyapı bizim ve işletmecilerin işi. Onlar baz istasyonlarını her yere götürecekler biz de yurt dışına çıkışları, yurt içindeki güzergahları tali yoldan oto yola dönüştüreceğiz. Bir de bunun üzerine geliştirilen yazılım ve donanımlar katılacak ve bu işlem tamamlanacak" dedi.

Devletin 83 yıldır Türk halkını okur yazar yapmak için varını yoğunu seferber ettiğini ifade eden Binali Yıldırım, "Bugün halkımızın yüzde 92'si okur yazar oldu. Yeni hedefimiz halkımızı bilgisayar okur yazarı yapmak. Bu hedefe de süratle gidiyoruz. Halkımızı bilgisayar sahibi yapacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "ADSL ücretleri konusunda müjde verecek misiniz" şeklindeki sorusuna karşılık Yıldırım, şunları kaydetti:

"Müjde dönemi geçti. Şimdi bizi fersah fersah geçen her dakika müjde veren özel sektörümüz var. Bize düşen onların önünü açmak. Bunu yaptık. Bundan sonrası özel sektörün geliştireceği şeyler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber