Gündemden önemli başlıklar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2006 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul ederek, haftalık görüşmesini yapacak.

- Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile yeni atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'i de kabul edecek.

- Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Kim Jorgensen, Cumhurbaşkanı Sezer'e güven mektubunu sunacak.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, İzmir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin toplantısına, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde de çeşitli açılışlara katılacak.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılış törenine katılacak.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İstanbul'da ortak basın toplantısı yapacak.

- İki bakan, daha sonra "Kültürlerarası Diyalog ve Anlayış İçin Ernst Reuter Girişimi"nin tanıtım toplantısına katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Brüksel'de AB Komisyonu üyeleri Jan Figel, Olli Rehn ve Charlie McCreevy ile Belçika Dışişleri Bakanı Karel de Gucht ve Maliye Bakanı Didier Reynders ile görüşecek.

- Babacan, yargı ve temel haklar faslında başlayacak ayrıntılı tarama toplantısının açılış bölümüne katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TEPAV ve ODTÜ işbirliğiyle Ankara'da düzenlenen "Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim" sempozyumuna katılacak.

7- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Mardin Valiliğini ziyaret edecek.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da Gazi Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen "Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi"nin açılış konuşmasını yapacak.

9- Suriye Bayındırlık ve İskan Bakanı Hamud Al Hasayn, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ı makamında ziyaret edecek.

10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep'te Valiliği ziyaret edecek, Un Sanayicileri Federasyonu (USF) ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Hububat Ürünleri Teknoloji Kongre ve Fuarı"nın açılışını yapacak.

- Bakan Eker, daha sonra Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, Güllüoğlu Baklavaları imalathanesi ve Kayacık Barajı sulama alanında incelemelerde bulunacak.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Ticaret Üniversitesinde yapılacak "Türkiye ve Avrupa Birliği Üyeliği" konulu sempozyuma katılacak.

12- Siyasi partilerden...

- CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ile partide görüşecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Adana'da basın mensuplarıyla "sohbet toplantısı" yapacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ege Sanayici ve İşadamları Derneğini ziyaret edecek, "İzmir'den Türkiye'ye" konulu toplantıya katılacak.

13- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Malatya'da "Para Politikaları" konulu konferans verecek.

14- SPK Başkanı Doğan Cansızlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sermaye Piyasaları Uzmanlığı Programı ile Edinburgh Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesinin işbirliğiyle İstanbul'da düzenlenecek "Hızla Gelişen Piyasalarda Finansman ve Ekonomi" konulu uluslararası konferansın açılış konuşmasını yapacak.

15- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Deniz Ticaret Odasının İstanbul'da yapılacak eylül ayı olağan meclis toplantısına katılacak.

16- DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de katılımıyla, televizyon ve sinema sektöründe çalışma yaşamının yeniden yapılanmasına ilişkin, sektör sivil toplum kuruluşlarınca basın toplantısı düzenlenecek.

17- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kartal ilçesine yapılan yatırımların toplu temel atma ve açılış törenine katılacak.

18- Türk Geriatri Vakfı tarafından düzenlenen "5. Ulusal Geriatri Kongresi", Antalya Beldibi'nde başlayacak.

- Kongrenin açılışında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter ve ilk Kültür Bakanı, Gazeteci-Yazar Talat Halman da konuşma yapacak.

19- Turizmde 2007 fuar takvimi belirlendi...

- Türkiye, turizm sektöründeki kaybı gelecek yıl telafi etmek amacıyla, 52 ülkede 128 fuara katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl en çok kaybın yaşandığı Almanya'da düzenlenen dünyanın en önemli turizm fuarına, stand alanını 2 bin 480 metrekareye çıkartarak ağırlığını koyacak.

- Bakanlık, 7'si büyük, 81'i kamu/özel sektör işbirliği çerçevesinde ve 40'ı yurtdışı temsilcilikler aracılığıyla katılacağı 128 fuarda, toplam 14 bin 762 metrekare stand alanı kiraladı.

20- Öger 2007 yılından umutlu...

- Öger Tur Yönetim Kurulu Üyesi Levent Dağhan: "Bu yıl İspanya ya da diğer Akdeniz ülkelerini tercih eden Almanlar, gelecek yıl Türkiye'ye yeniden gelecek ve kalite farkını görecek."

21- Kazılara destek için vakıf kurdular...

- Amik Ovası Kazı Çalışmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yener: "Her şeyi devletten beklemiyoruz. Sponsor kuruluşlar ve vakıftan sağlanacak katkıyla öncelikle ovada bulunan 30 höyüğü gün ışığına çıkaracağız."

- "En büyük desteği, 10 yıl süresince, her yıl 75 bin dolar ile kurucu üyemiz gönüllü Amerikalı çift sağlıyor."

22- Toplantı... Seminer...

- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES) Ankara'da düzenlediği seminerde, "Nakliyat Sigortalarında proje taşımaları, hasar kontrol ve kar kaybı" konusu ele alınacak.

- Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Furniture Türkiye 2006 Mobilya İhracat Fuarı, Kayseri Dünya Ticaret Merkezinde açılacak.

23- Sahteciler sınır tanımıyor...

- Sayısal Lotoda hologram ile fotokopili sahteciliğin önüne geçildi, ama bu defa rulo hırsızları türedi.

- Loto dolandırıcılarının, Sayısal Loto bayilerinden çaldıkları rulolardan sahte bilet ürettikleri belirlendi.

- Milli Piyango İdaresi, sahte hazır kuponlara ikramiye isabet etmesi halinde ödeme yapmayacak.

- MP Genel Müdürü Balak: "Çalıntı ruloların seri numaralarını belirledik. Vatandaşlarımız, hazır loto kuponu alırken bu numaralara dikkat etsin. Hazır kupon yerine de, kendisi bayide oynamayı tercih etsin."

24- Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkınk: "Türkiye'nin IMF'deki kota payının artması, Dünya Bankası içindeki oy gücünü de artıracak."

- "Türkiye, Banka'dan borç alan ülkeler arasında en yüksek kişi başına milli gelir kapasitesine sahip ülke konumuna geldi."

25- Avrupa Büyük Bayanlar Boks Şampiyonası, Polonya'nın başkenti Varşova'da sürüyor.

26- Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası, Kemer Golf&Country Club tesislerinde başlayacak.

27- Fenerbahçe Yelken Festivalinin tanıtımı amacıyla Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde basın toplantısı düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber