'Sivil memurlar kışlalarda içtimaya çıkıyor mu?'

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlik ve kurumlarda çalışan sivil memurların askerlerle birlikte içtimaya alındığı, hatta yanaşık düzen eğitimi verildiği ve tören yürüyüşlerine dahil edildikleri, çok sayıda sivil memur ve yakını aracılığıyla tarafıma iletilmiştir" şeklindeki iddiaları Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sivil memurlar kışlalarda içtimaya çıkıyor mu?'

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlik ve kurumlarda çalışan sivil memurların askerlerle birlikte içtimaya alındığı, hatta yanaşık düzen eğitimi verildiği ve tören yürüyüşlerine dahil edildikleri, çok sayıda sivil memur ve yakını aracılığıyla tarafıma iletilmiştir. Bu çerçeveden hareketle; Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlik ve kurumlarda çalışan sivil memurların askerlerle birlikte içtimaya alındığı, hatta yanaşık düzen eğitimi verildiği ve tören yürüyüşlerine dahil edildikleri iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise, iddialar hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Bu iddialar hakkında Bakanlığınıza ulaşmış herhangi bir şikayet veya yapılan şikayetlere ilişkin resmi bir bilgilendirme söz konusu mudur? Varsa, konuyla ilgili olarak herhangi bir işlem veya resmi yazışma yapılmış mıdır? TSK'ya bağlı birlik ve kurumlara, konuyla ilgili olarak yazılmış herhangi bir emriniz var mıdır? Varsa, emrinize rağmen konuyla ilgili şikayetlerin halen mevcut olmasının nedeni nedir?"

"EMRİNİZİN UYGULANMASINA YÖNELİK İDARİ BİR ZAFİYET Mİ?"

Özel, "Bu durum tarafınızca nasıl değerlendirilmektedir? Şikayetlerin devam ediyor olması, yayınlanmış emrinizin uygulanmasına yönelik idari bir zafiyet olduğunu mu göstermektedir? İddia edildiği şekliyle sivil memurların asker kişi gibi içtima faaliyetlerine katılmaya zorlanmasının hukuki temeli var mıdır? TSK'da çalışan sivil memurlar hakkında hangi mevzuat hükümleri uygulanmaktadır? Söz konusu iddiaların araştırıldıktan sonra sivil memurların içtimaya çıkmaması için ilgili mevzuatta değişiklik yapılması yönünde bir girişiminiz olacak mıdır?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber