Camileri polis beklemek zorunda mı

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Ağustos törenlerindeki eylemcilere linç girişiminde bulunanların yaptıkları için "Güzel oldu" diyerek eleştiri alan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İsmailağa Camii'nde yaşanan cinayet ve linç olayıyla ilgili, polisin ihmali olmadığını söyledi. Cerrah, Hürriyet'e şunları söyledi:

OLAYI SAKLAMADIK

Olayla ilgili basında bizleri incitici haberler yer aldı. 'Linç edilmesine rağmen polis bu olayı sakladı' değerlendirmeleri yapıldı. Polis olarak bizim bir şeyi saklamamız mümkün değil. Olayda, delil olarak ne varsa hepsini inceliyoruz, Fatih Cumhuriyet Savcımızla da ortak çalışıyoruz. İsmailağa Camii'nde iki kişinin öldürülmesi olayında polisin ihmali olduğu yolunda değerlendirmeler var. Bütün camileri polis beklemek zorunda mı? Camide meydana gelen olaydan polis haberdar olur olmaz gidip el koymuş. Hastanede bir olay olmaması için önlem almış. Cenazede hiçbir olay çıkarttırmamış, olay çıkartmaya çalışan 22 kişiyi gözaltına almış, suç işlenmesini önlemiş. Polis daha ne yapsın?

TUTANAK YOK

Cerrah, yardımcılarından Tayfur Erdal Ceren'in olay günü, basın mensuplarına, "Şahıs kafasını mihraba vurarak olay yerinde öldüğü görülmüştür" yazılı açıklamasını gösterdiğinin hatırlatılması üzerine de "Böyle bir olayda polis görüş bildirmez, delilleri toplar. Bir tutanak varsa da o yok edilemez, tekrarlıyorum, böyle bir tutanak yok."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber