Sağlıkta, boş kalacak görevde yükselme kadrolarına ek atama yapılacak
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı tarafından, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sonrası yapılacak yerleştirmeler sonrası boş kalan kadrolar için bu yılsonuna kadar yeniden sınav yapılacağını bildirdi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı tarafından, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sonrası yapılacak yerleştirmeler sonrası boş kalan kadrolar için bu yılsonuna kadar yeniden sınav yapılacağını bildirdi.
Uzun zamandır sağlık çalışanlarının talep ettiği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı geçtiğimiz aylarda yapılmış, ancak beklentileri karşılamamıştı. Şube müdürlüğü ile yardımcı hizmetler sınıfının sorularının yüzde 85'inin aynı olduğu sınav sonucunda, yardımcı hizmetler sınıfının gireceği kadrolar olan VHKİ, memur, şoför ve şef kadroların yüzde 90'dan fazlasının, unvan değişikliği kadrolarının büyük bir kısmının boş kalması bekleniyor.
Bunun üzerine konuyu Sağlık Bakanlığı'na taşıdıklarını belirten Metin Memiş,
önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş'le, son
olarak da Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Kartal'la görüştüğünü ifade
etti.
Görüşmelerde, sınav sonuçlarının bağıl değerlendirme veya çan eğrisine göre
değerlendirilerek tüm kadroların doldurulmasını, bunun mümkün olmaması halinde
en kısa zamanda ve açılan kadro sayısını artırılarak yeniden sınav yapılmasını
talep ettikleri bilgisini veren Memiş, görüşmeler sonrası sınavların bu yıl
içinde tekrarlanabileceği konusunda mutabakata varıldığını kaydetti.
Yapılacağı bildirilen sınavla ilgili olarak; sınava girecek her alandakilere
kendi alanlarına uygun sorular sorulması, kadroların artırılması ve ücretinin
daha makul tutulması talep edildi. Sınavla ilgili takvim ve ayrıntılar, Sağlık
Bakanlığı tarafından çalışmaların tamamlanmasının ardından kamuoyuna açıklanacak.
Ancak, mevcut sınav geçerliliğini koruyacak ve yerleştirmeler yapılacak.