Çelik, YÖK Başkan Vekili ile atıştı

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Eşme, ÖSS'deki başarısızlığa ve ortaöğretimdeki yetersizliğe dikkat çekerek eğitim sistemini eleştirdi. Bakan Çelik, 'Öğretmenleri üniversiteler yetiştiriyor' dedi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen 7. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi, Gazi Üniversitesi konser salonunda başladı. YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, kongrenin açılışında 2006-ÖSS'de adayların durumlarına ilişkin bilgi verdi. ÖSS'de özellikle fen alanında başarı ortalamasının çok düşük olduğunu belirten Eşme, eğitim sisteminin sorunlu olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Prof. Eşme'nin ortaöğretim öğrencilerinin bilgi seviyesi ile ilgili eleştirilerine verdiği yanıtta, suçlu aramak yerine sorunun sebebi üzerinde durmak gerektiğini söyledi.

Çelik, "Böyle öğrencilerimiz var ama o öğrencilere ders veren öğretmenleri siz yetiştirip bize gönderiyorsunuz. Biz öğretmenlerimizi üniversitelerden alıyoruz. Problemi bir bütün olarak görüp ortak aklı bir araya getirerek çözmemiz gerekiyor" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber