Kadrolaşma oraya da mı sıçradı?

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Vakfı, Milli Eğitim'in kontrolünde olmasına rağmen bağımsızlığını koruyan ender kurumlardan biriydi. Ama sanki o ve ona bağlı MEV kolejleri de Çelikzedeler kervanına katılmak üzere.

Milli Eğitim Vakfı, 12 Eylül döneminde kuruldu. Milli Eğitim bakanları doğal başkanlığını yapıyor. Ama daha önceki bakanlar, profesyonel işleyişine fazla karışmadı. Çelik ise mahkemelik olan son genel kurula da katılıp arkadaşlarını listeye sokmak için adeta meydan savaşı verdi. Şimdi ise MEV kolejlerinde, veli ve öğretmenlerin büyük tedirginliğine neden olan icraatların arkasındaki isim olarak eleştiri oklarına hedef oluyor.

Milli Eğitim Vakfı, Türkiye genelinde pek çok ile özel kolejler kurarak, çok uygun ücretlerle, nasıl daha iyi eğitim verebileceğinin örneklerini ortaya koydu. Bir ölçüde kolejlerdeki aşırı ücret artışını frenledi. Siyasetin ve iktidarların hep uzağında oldu. Çelik döneminde ise neredeyse her icraatları mahkemelik. 14 Eylül'deki duruşmada ise genel kurulda kullanılan oyların sahte olup olmadığı sorgulanacakmış. Nereden nereye!..

Umarız çeyrek asırlık birikim ve saygınlık, bir iktidar döneminde heba olup gitmez!..

abbas güçlü/milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber