Uludere'de roketli saldırı: HDP'li vekil mahsur kaldı

Şırnak Uludere'de hükümet konağı, jandarma komutanlığı ve emniyet müdürlüğüne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 07 Ağustos 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludere'de roketli saldırı: HDP'li vekil mahsur kaldı

Melih YİĞİT

Şırnak'ın Uledere İlçesi'nde hükümet konağı, jandarma komutanlığı ve emniyet müdürlüğüne PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Eş zamanlı yapılan saldırılarda yaralanan bir vatandaş hastanede tedavi altına alındı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışma sırasında hükümet konağındaki adliye binasında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve beraberindekiler binada mahsur kaldı. Çatışmanın ardından kaçan PKK'lıların yakalanması bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde, saat 23.00 sıralarında hükümet konağı, jandarma komutanlığı ve emniyet müdürlüğü binalarına PKK'lılar tarafından eş zamanlı roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda mermi isabet eden sivil bir vatandaş hafif yaralandı. Güvenlik güçlerinin PKK'lılara anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada yoğun ateş altında kalan PKK'lılar karanlıktan faydalanarak kaçtı. Saldırıların ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. İlçede güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. PKK'lıların saldırısında yaralan vatandaş da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

MİLLETVEKİLİ ENCÜ ADLİYEDE MAHSUR KALDI

Bu arada PKK'lılar tarafından ilçede saldırı yapıldığı esnada 2 gün önce gözaltına alınan 7 kişinin duruşmasını takip eden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve beraberindekiler çaışma sırasında binada mahsur kaldı. Çatışmanın sona ermesiyle Encü ve beraberindekiler, polis nezaretinde adliyeden çıkarıldı. Encü, "Adliye binasının içinde yaralanan yok. Adliye binasının dışında yaralanan vatandaş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber