Vakıflar, görevde yükselme sınavı açtı

Vakıflar Genel Müdürlüğü görevde yükselme sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ağustos 2015 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vakıflar, görevde yükselme sınavı açtı

T.C.

BAŞBAKANLIK

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSU

28/02/2015 tarihli ve 29281 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Bölge Müdürlüklerinde Sanat Eserleri ve Yapı İşlerinden sorumlu Şube Müdürü kadrolarına atama yapmak üzere Görevde Yükselme Sınavı yapılacaktır.

I. ATAMA YAPILACAK KADROLAR

Görevde yükselme suretiyle atama yapılacak kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, sayısı ve birimi:

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Sayısı

Birimi

GİH

Şube Müdürü

1-3

1

Adana Bölge Müdürlüğü

1

Antalya Bölge Müdürlüğü

1

Aydın Bölge Müdürlüğü

1

Balıkesir Bölge Müdürlüğü

1

Bitlis Bölge Müdürlüğü

1

Bursa Bölge Müdürlüğü

1

Diyarbakır Bölge Müdürlüğü

1

Edirne Bölge Müdürlüğü

1

Erzurum Bölge Müdürlüğü

1

Gaziantep Bölge Müdürlüğü

1

Hatay Bölge Müdürlüğü

1

İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü

1

İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü

1

İzmir Bölge Müdürlüğü

1

Kastamonu Bölge Müdürlüğü

1

Kayseri Bölge Müdürlüğü

1

Konya Bölge Müdürlüğü

1

Kütahya Bölge Müdürlüğü

1

Malatya Bölge Müdürlüğü

1

Samsun Bölge Müdürlüğü

1

Sivas Bölge Müdürlüğü

1

Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü

1

Tokat Bölge Müdürlüğü

1

Trabzon Bölge Müdürlüğü

TOPLAM

24

II. SINAVA BAŞVURACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak,

2) En az iki yıl Genel Müdürlük kadrolarında çalışmış olmak.

3) Mimar, Mühendis ve Şehir Plancısı kadrolarından birinde görev yapmak,

III. BAŞVURU USULÜ, YERİ VE TARİHLERİ

1) Sınav başvuruları Genel Müdürlüğümüzün internet adresinden (www.vgm.gov.tr) veya intranet sitesi üzerinden (VİNPO) 07-11 EYLÜL 2015 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır.

2) Başvuru tarihinin son günü itibariyle (11 Eylül 2015) ilan edilen kadrolar için aranan nitelikleri taşıyan 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi personel başvurabilecektir.

3) Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da başvuruda bulunabilecektir.

4) Aday memur statüsünde bulunanlar başvuruda bulunamaz.

5) Hizmet süresinin hesabında; Vakıflar Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (g) bendi gereğince "Aylıksız izinli olarak geçen süreler hariç, muvazzaf askerlikte geçen süreler dahil olmak üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendi hükümlerine göre değerlendirilerek belirlenen süreler" dikkate alınacaktır.

6) Sınav öncesinde ve sınav anında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan adaylar sınav başvurusunda bulunurken engel durumu ve almak istediği hizmet ile ilgili başvuru formunda uygun olan seçeneği seçerek beyanda bulunacak, beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday sorumlu olacaktır.

7) İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca yapılan inceleme sonucunda sınava girme şartlarını taşıdığı tespit edilen adayların isimleri Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde ilan edilecektir.

8) Başvuruda bulunan adayların bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa, başvuru işlemleri belirtilen süre içinde yapılmamışsa, aday Yönetmelik hükümlerinde belirtilen şartlara uymuyorsa veya bu durumu sonradan tespit edilmişse başvurusu geçersiz sayılacaktır.

9) Başvuruda gerçeğe aykırı bildirimde bulunduğu veya gerekli şartları taşımadığı sonradan saptananların sınavları geçersiz sayılarak, atamaları yapılmayacak ve atanmış olanların ataması da iptal edilecektir.

IV. SINAV ÜCRETİ

1) İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca yapılan inceleme sonucunda sınavlara katılmaya hak kazanan personel, 100 TL sınav ücretini ilanda belirtilecek tarihlerde belirtilecek hesap numarasına yatıracaklardır.

2) Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları iptal edileceğinden sınava katılamayacaklardır.

3) Başvurusunu yapmayan, başvuru koşullarını taşımayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler geri verilmeyecektir.

V. YAZILI SINAV

1) Yazılı sınav tarihi, sınav yeri ve konu başlıkları daha sonra duyurulacaktır.

2) Yazılı sınav, 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda başarılı olabilmek için en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.

3) Sınav sonuçları Genel Müdürlüğümüzün internet veya intranet sitesinde yayımlanacaktır.

VI. TERCİH İŞLEMLERİ

Yazılı sınavı kazanan adaylardan il tercihleri alınacak olup buna ilişkin esaslar yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasına müteakip Genel Müdürlüğümüzün internet veya intranet sitesinde duyurulacaktır.

VII. SÖZLÜ SINAV

1) Görevde yükselme suretiyle şube müdürü kadrolarına atanacaklardan yazılı sınavda 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar arasından puan üstünlüğü esasına göre (en yüksek puan alan adaydan başlamak kaydıyla) ilan edilen kadro sayısının 5 (beş) katına kadar aday (son adayla aynı puana sahip olan bütün adaylar sözlü sınava alınacaktır) sözlü sınava çağrılacaktır.

2) Sözlü sınava katılacaklar, sınav yeri ve takvimi Genel Müdürlüğümüzün internet veya intranet sitesinde ilan edilerek duyurulacak, bunun için adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

3) Sözlü sınav Vakıflar Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecek ve 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak sözlü sınav puanı tespit edilecek, sözlü sınavda 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

4) Görevde Yükselme Sınavı başarı puanı; yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınarak belirlenecektir.

VIII. DİĞER HUSUSLAR

1) Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik ile Vakıflar Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

2) Kurumumuz internet/intranet sitesinde yer alan tüm duyurular kurum personeline tebliğ edilmiş sayılacak olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

3) Sınav konularına ilişkin kurumumuzca ders notu yayımlanmayacaktır.

Duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber