İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TSK günün terör bilançosunu açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Hakkari, Şırnak, Tunceli, Van, Diyarbakır ve Bingöl'de yaşanan terör saldırılarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2015 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2019 17:48
TSK günün terör bilançosunu açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Şırnak'ın Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlendiği bildirildi. Terörist ateşlerine güvenlik güçlerinin derhal ateşle karşılık vermesi üzerine terörist ateşlerinin kesildiği belirtildi.

NİZAMİYE ÖNÜNDE ARAÇ PATLATILDI

Yaşanan diğer olayda, PKK militanları tarafından Van Başkale'nin Bebleşin Jandarma Karakolu nizamiyesi önünde bir araç patlatıldığı, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi. Açıklamaya göre, patlamadan önce aracın 'dur' ikazına uymaması üzerine taktik tekerlekli zırhlı araç ile ateş açılarak lastikleri patlatıldı ve nizamiyeye süratle yaklaşması önlendi. Bu saldırıya eş zamanlı olarak bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından dün saat 21.25'de Van Başkale'deki 3/6'ncı Hudut Alay Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Terörist ateşlerine güvenlik güçleri tarafından derhal ateşle karşılık verildiği belirtilen silahlı saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmediği, bir zırhlı aracın maddi hasar gördüğü kaydedildi.

Bölücü terör örgütü militanları, Diyarbakır-Bingöl yolunu da kesti. Otoyoldaki araçların durdurularak propaganda yapıldığı ve bir sivil kurtarıcının gasp edildiği belirtildi.

PKK militanları tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 7'nci Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Dağlıca Ana Üs Bölgesi'ne ait Pey Tepe Üs Bölgesi'ne silahlı saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine güvenlik güçleri tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşlerinin kesildiği bildirildi.

6 PKK militanı tarafından Şırnak Beytüşşebap-Ayvalık yolu kesilerek propaganda yapıldığı ve bir vatandaşa ait kamyonun yakıldığı bildirildi.

HELİKOPTERE ROKETATARLI SALDIRI

Yaşanan diğer olayda bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Tunceli'nin Merkez Gökçek Jandarma Karakolu'na personel taşıyan helikoptere karakola inişi esnasında roketatarla silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi. Olay üzerine bölgede bulunan iki jandarma karakolundan teröristlerin muhtemel kaçış istikametleri topçu atışlarıyla ateş altına alındı. Söz konusu silahlı saldırıda helikopterin isabet almadığı, üssüne emniyetli olarak iniş yaptığı bildirildi.

Bölücü terör örgütü mensubu 2-3 terörist tarafından Bingöl'ün Genç ilçesinde bir baz istasyonunun yakıldığı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber