'Bilsek ülkeye barış gelecek seçime bile girmeyiz'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'Bilsek bu ülkeye barış gelecek, çözüm olacak biz seçime bile girmeyiz. Bizim için barış, özgürlük daha önemlidir' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2015 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bilsek ülkeye barış gelecek seçime bile girmeyiz'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Bilsek bu ülkeye barış gelecek, çözüm olacak biz seçime bile girmeyiz. Bizim için barış, özgürlük daha önemlidir' dedi.

Demirtaş, HDP Van İl Başkanlığınca Musa Anter Barış Parkı'nda düzenlenen "Barış" mitinginde yaptığı konuşmada, halkların sabrının, beraberliğinin, birlikteliğinin ve barışa dair özlemlerinin Türkiye'nin önünü açacağını vurguladı.

Ülkenin her yerinde insanların sokağa çıkıp ele ele vererek, 'Biz sana savaş yaptırmayacağız, bu ülkede savaşa izin vermeyeceğiz' demeleri durumunda barışın en kısa zamanda sağlanabileceğini belirten Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin 81 ilinde verdikleri çok güçlü kardeşlik ve barış mesajlarıyla halka zafer hediye ettiklerini belirtti.

'Partimizi kapatabilirsiniz ama milyonları nasıl durduracaksınız'

Parti olarak ülkenin tamamının gönlünde taht kurduklarını ve dayanışma mesajları aldıklarını ifade eden Demirtaş, HDP'nin iktidara yürüyüşünden korkanların bir savaş başlattığını ve akan kanı da partilerinin üzerine sıçratmaya çalıştıklarını ileri sürdü.

'Koltuklarımız, makamımız mevkimiz batsın ama tek bir insan ölmesin' diyen Demirtaş, 'Bilsek bu ülkeye barış gelecek, çözüm olacak biz seçime bile girmeyiz. Bizim için barış, özgürlük daha önemlidir. Biz sizin gibi koltukları uğruna haysiyetlerini pazarlayanlar değiliz. Koltukları uğruna halkın geleceğini felakete sürükleyecek kadar ucuz siyaset yapacak parti değiliz. Halkımız için kurulmuş bir partiyiz. Milletvekilimiz olur, olmaz fark etmez bu mücadele halkın içinde başladı. Partimizi kapatabilirsiniz ama milyonları nasıl durduracaksınız, milyonların dokunulmazlığını nasıl kaldıracaksınız? Biraz aklınız kalmışsa bu felaketin kıyısından dönmek zor değil. Zannediyorlar ki bu durumda birileri kazanıyor ama bütün ülke kaybeder. Bu nedenle silahlar susmalı. İmralı'da kurulan müzakere masası halkın barış umududur' şeklinde konuştu.

Türkiye'de barışa inanan herkesin bulunduğu yerden savaş istemediklerini haykırarak "Biz size savaş yaptırmayacağız" demesi durumunda iki günde ülkeye barışın geleceğini söyleyen Demirtaş, barışa dair umutların yitirilmemesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, barışta ısrarcı davranılması durumunda gençleri ölümden kurtarmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber