2 bin ilacın daha parası ödenmeyebilir

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Tabipleri Birliği Maliye Bakanlığı'nın 116 kalem ilacı geri ödeme kapsamı dışında bırakmasının ardından bir rapor hazırladı. Genel Sekreter Altan Ayaz yaklaşık 2 bin ilacın daha liste dışına çıkarılabileceğine işaret etti.

TTB, Maliye Bakanlığı'nın geri ödeme listesinden çıkardığı ilaçları incelemek için bir komisyon kurdu. Komisyon bu ilaçlarla ilgili bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapor TTB Merkez Konseyi binasında bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıda konuşan TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz, Bütçe Uygulama Talimatnameleri ile bazı ilaçların reçete edilmelerine yönelik kısıtlayıcı düzenlemelerde daha önce de bulunulduğunu ancak bir grup ilacın geri ödeme kapsamı dışına çıkarılmasının bir ilk olduğunu bildirdi.

Ayaz, liste dışına çıkarılan ilaçların reklam desteği ile tezgah üstü satış biçiminde vatandaşa ulaştırılacağını belirtirken, beklenen tasarrufun zorlama ve bilimsel dayanağı eksik kısıtlamalarla sağlamayacağını anlattı.

Yaklaşık 2 bin ilacın daha geri ödeme listesi dışına çıkarılabileceğine dikkat çeken Ayaz, konuyu yargıya taşımadan önce yanlışlıkların düzeltilmesi için öncelikle Maliye ve Sağlık Bakanlıkları ile görüşmeler yapılacağını belirtti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber