Kardiyologlar, Yargı kararlarına rağmen beş anabilim dalını kapatan Alemdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı Sezer'e şikayet ettiler.

Haber Giriş : 06 Mart 2004 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kardiyologlar, Yargı kararlarına rağmen beş anabilim dalını kapatan Alemdaroğlu'nu  Cumhurbaşkanı Sezer'e şikayet ettiler.

Yargı kararlarına rağmen enstitüdeki beş anabilim dalını kapatan İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nu bir mektupla Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e şikayet eden kardiyologlar, Türkiye'nin en önemli kalp merkezlerinden biri olan kuruma sahip çıkılmasını istedi. Türk Kardiyoloji Derneği'nin 150 üyesince Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderilen yazıda ??Türk kardiyolojisine yaklaşık 25 yıldır paha biçilemez katkılar yapagelen İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nün düşürüldüğü acı durumu makamınıza, vicdanımızın bir gereği olarak duyurmak isteriz'' dendi.

Enstitüye asistan verilmeyip öğretim üyelerinin nöbet tutmaya zorlandığı belirtilen mektupta, bu uygulananın eşine dünyada rastlanamayacağı vurgulandı.

AKTİF DÖNEMDE BÜYÜK HİZMET
Kardiyoloji Enstitüsü'nün 4'ü acil, 10'u yoğun bakım ünitesi, 18'i cerrahi yoğun bakım ünitesi olmak üzere toplam 120 yatağı bulunuyordu. 1998'de enstitüde 32 profesör ve doçent, 10 uzman, 42 uzmanlık öğrencisi, 108 hemşire ve 78 personel görev yapıyordu. 6500'ü acil toplam 18500 hastaya poliklinik muayenesi yapılabiliyordu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber