Maaşını öğrencilerine harcayan idealist öğretmen ölümüyle üzdü

Haber Giriş : 09 Eylül 2006 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 yıldır görev yapan Erzurumlu öğretmen 27 yaşındaki Ömer Değirmencioğlu, memleketindeki bir yakının düğününden dönüşte kendi kullandığı otomobille takla attı. Hastanede can veren idealist öğretmen Değirmencioğlu'nun ölümü, yakınlarının yanı sıra çok sevildiği Yüksekova'da ve okulunda büyük üzüntüye neden oldu.

Kaza, geçen pazartesi günü Van- Erçiş karayolunun 22'inci kilometresinde meydana geldi. Erzurum'da bir yakınının düğününde bulunan Yüksekova İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlköğretim Okulu öğretmeni Ömer Değirmencioğlu, kendi kullandığı otomobiliyle görev yaptığı Yküsekova'ya gitmek üzere yola çıktı. Stabilize yolda direksiyon kontrolünü yitiren Değirmencioğlu yönetimindeki otomobil takla atarak şarampole devrildi. Çevredekiler tarafından yarlı kurtarılan Değirmencioğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde tüm çabalar karşın kurtarılamadı.

Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Hakkari'nin Bağdaş Köyü'ne atanan Değirmencioğlu 2 yıl sonra da Yüksekova İlçesi'ndeki İMKB İlköğretim Okulu'na tayin edildi. Bekar olan Değirmencioğlu, mecburi hizmet süresini tamamlamasına rağmen okulundan ayrılmadı. İlçede çok sevilen Ömer öğretmenin, maaşının bir kısmıyla öğrencilerinin okul masraflarını karşıladığı da belirtildi. Değirmencioğlu'nun bir yakını, ?Çok idealist bir insandı. Oradaki çocukları yalnız bırakmamak için memleketine tayin istememişti. ?Ben buradan gidersem yerime çok geç öğretmen atanır. O yüzden çocukları bırakamıyorum' derdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber