Eş durumunda 360 gün sigorta şartı aranacak

Devlet Personel Başkanlığı ve Başbakanlık çözüm üretmeyince, MEB kendi çözümü üretti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2015 12:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Eş durumunda 360 gün sigorta şartı aranacak

Sabah saatlerinde yapmış olduğumuz haberde, eşi özel sektörde çalışanlar için aranan 3 yıllık şartın düşürülmesine yönelik olarak verilen sözün hayata geçirilemediğine, bu nedenle de özür durumu başvurularının geciktiğine dikkat çekmiştik.

Devlet Personel Başkanlığının ve Başbakanlığın çözüm geliştirememesi üzerine MEB bürokratları, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile görüştü.

Çalışma Bakanının verdiği olur doğrultusunda, MEB, eş durumundaki tıkanıklığı, genel çerçeve yönetmelik değişmemiş olmasına rağmen, eski düzenlemeyi esas alarak aşmaya karar verdi. Ayrıca sağlık özründen tayinlerde de eski ve yeni yönetmelik hükümleri birlikte dikkate alınarak yapılacaktır.

İŞTE HAMZA AYDOĞDU'NUN AÇIKLAMALARI

MEB, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza Aydoğdu, öğretmenlerin sağlık mazereti ve eş durumu tayinleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydoğdu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle;

Değerli Arkadaşlar;Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda, öğretmenlerin 2015 yılı yaz tatili aile birliği ve sağlık mazeretlerine bağlı yer değiştirmeleri aşağıda açıklandığı şekilde yapılacaktır:

Aday öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini doldurup 11 Ekim 2015 tarihinde ilk kez yapılacak yazılı sınava girecek olanlar, aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Bu şekilde görev yerleri değiştirilen aday öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmasına esas yazılı sınava yeni görev yerlerinde katılacaktır. Ayrıca bu durumda olanlara yazılı sınav sonrası sözlü sınav yapılmayacaktır.

Öğretmenlerden özel sektörde çalışan eşlerinin başvuruların son günü itibarıyla son iki yıl süre zarfında en az 360 gün sigortalı hizmeti olduğunu ve sigortalılığının halen devam ettiğini belgelendirenler, aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir

Öğretmenlerin sağlık mazeretine bağlı yer değişiklikleri, eski ve yeni yönetmelik hükümleri birlikte dikkate alınarak yapılacaktır.

Bu arada her zaman öğretmenlerimizin yanında olan ve iki gündür öğretmenlerimiz adına görüşmeleri yürüten Sayın Bakanımıza Bütün öğretmenlerimiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum...Hayırlı uğurlu olsun...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber