PAEM'e öğrenci alımında, 2014 KPSS hatası

PAEM'e komiser yardımcısı adayı alımında, 2014 KPSS'yi yok saymak büyük hata olur.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ağustos 2015 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PAEM'e öğrenci alımında, 2014 KPSS hatası

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM), bu hafta yayımladığı ilanla, 2 bin Komiser Yardımcısı Adayı alacağını açıkladı. Tıklayın.

Ancak söz konusu bu alımda, sadece 2015 KPSS'nin esas alınacağı belirtilmiştir.

Oysaki,

1- 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun geçici 9. maddesinde "1/1/2020 tarihine kadar Emniyet Teşkilatının ilk kademe amir ihtiyacını karşılamak üzere, lisans mezunları arasından Kamu Personeli Seçme Sınavında Bakanlıkça belirlenecek taban puanı almış olup yönetmelikle belirlenecek diğer şartları taşıyanlar ve yapılacak sınavda başarılı olanlar, Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde bir eğitim-öğretim dönemi özel eğitime tabi tutulabilirler. Bu öğrenciler Akademi bünyesinde ücretsiz iaşe edilir, yatırılır, sağlık giderleri ve yönetmelikle tespit edilecek ihtiyaçları Devlet tarafından karşılanır ve bunlara harp okullarında bulunan askeri öğrencilere ödenen miktarda harçlık ödenir." hükmü yer almış ve bu hükümde hangi yılın KPSS puanının esas alınacağı net şekilde belirlenmemiştir.

2- Kanunun uygulanmasını göstermek üzere çıkarılan "Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği"nde de hangi yılın KPSS puan türünün esas alınacağı net bir şekilde gösterilmemiştir.

3- Hem Kanun hem de yönetmelikte, hangi yılın KPSS puan türünün esas alınacağı konusunda net bir belirleme yapılmadığı için genel hükümlere bakılması gerekmektedir. 2015 yılında yapılan KPSS'nin kapsamı kılavuzda "2015 Kamu Personel Seçme Sınavı, sadece A Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılacaktır. " şeklinde açıklanmıştır. A grubundan kasıt hem yönetmelikte hem de kılavuzda müfettiş, uzman yardımcısı gibi kadrolardır. Yani kapsamda, komiser yardımcısı adaylığı bulunmamaktadır.

4- Binlerce aday, 2015 KPSS sınavının sadece A grubu ve öğretmenlik için yapıldığını bildiğinden dolayı sınava girmemiştir. Diğer taraftan, 2014 KPSS sınavı tüm kamu personel alımlarında şuan için geçerli olan tek sınavdır. Dolaysıyla 2015 KPSS'yi esas alıp, 2014 KPSS'yi esas almamak hem adaylara haksızlık olacak hem de hukuki problem oluşturacaktır. Diğer taraftan, PAEM sadece 2015 KPSS sınav puanını esas alacaktı ise bu hususu, 2015 KPSS sınav kılavuzuna açıkalam koydurarak yapmalıydı. Bu yapılmamıştır.

Dolaysıyla emniyetimizin daha başvurular başlamadan önce gerekli düzeltmeyi yapması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber