Uzlaştırma kararında uzlaşma zor

Haber Giriş : 10 Eylül 2006 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UYUŞMAZLIKLA sonuçlanan memur görüşmelerinden sonra Uzlaştırma Kurulu'nun ?en düşük memur maaşında yüzde 12.4, en yüksek memur maaşında yüzde 10.3'lük zam' önerisi memurca olumlu karşılandı. Hükümet ise öneriyi tartışabilir olmaktan uzak buldu. İşte karar için kim, ne dedi:

Bircan Akyıldız / Kamu-Sen Başkanı: Uzlaştırma Kurulu, geçmiş yılların aksine daha kabul edilebilir öneriler ortaya koydu. Bu rakamlar, bizim taleplerimizi karşılamaktan uzak. Ancak üzerinde tartışılabilecek bir nokta olarak görüyoruz. Son açıklamaların ardından hükümetten iyi niyet görme beklentimiz azaldı. Dileğimiz masadan mutabakatla kalkmak.

Ahmet Aksu / Memur-Sen Başkanı: Bu karar daha önce gündeme gelen yüzde 25'lik zam beklentisini karşılıyor. İlke olarak olumlu buluyoruz. Başbakan'ın bu konuda memuru sevindirecek haber vermesini bekliyoruz. Hükümet teklifini revize edecekse, bizi çağırır görüşürüz. Ama değişiklik olmayacaksa, görüşme gereksiz.

Kamu İşveren Kurulu yetkilileri: Bu, orta yol değil. Sendikaların taleplerini karşılayan bir öneri, üzerinde tartışılması mümkün olmayan rakamlar. Haftaya konfederasyon başkanlarını görüşmeye çağıracağız. Teklif revize edilip uzlaşma sağlanabilir. Ama bu, Uzlaştırma Kurulu'nun rakamı olamaz.

Bu arada, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yarınki Bakanlar Kurulu'na Kurul kararını sunacak.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber