Türkiye'nin en yaşlı emekli polisi hayatını kaybetti

Türkiye'nin 2401. polisi olarak 1939 yılında göreve başlayan ve ölene kadar da Türkiye'nin en yaşlı emekli polisi olan Ahmet Toksal 102 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2015 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin en yaşlı emekli polisi hayatını kaybetti

1939 yılında Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 2401. polisi olarak göreve başlayan ve ülkenin bir çok ilinde görev yaptıktan sonra 1966 yılında emekli olan Ahmet Toksal daha sonra Yalova'ya yerleşti. Bir süre önce rahatsızlanan Toksal 102 yaşında Yalova'daki evinde hayata gözlerini yumdu. Toksal için Yalova Merkez Camisi'nde ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Türkiye'nin en yaşlı emekli polisini son yolculuğuna uğurlamaya gelenler arasında Toksal'ı yaşarken son ziyaret eden kişi olan Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari de vardı. Toksal'ın deneyimlerinden feyz aldıklarını dile getiren Süvari, "Kendisi en yaşlı mensubumuzdu. Vefat edinceye kadar da bilinci yerindeydi. Anılarını bizlere anlattığında bu bize feyz veriyordu. Şimdiki şartlarla o zamanki şartlar çok farklıydı. O zor şartlarda ülkemize verdiği hizmetler bizim mevcut imkanlarla daha çok çalışmamız gerektiğini hissettirdi. Kendisine Allahtan rahmet, emniyet camiamıza ve ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi.

Cenaze namazı öncesinde taziyeleri ise merhum polisin oğlu Alaattin Toksal ve kızı Ayfer (Toksal) Sezer kabul etti. Cenaze namazı sonrasında merhumun omuzlara alınan naaşı Paşakent Mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber