Söğüt olaylarında polise ihmal soruşturması

Haber Giriş : 11 Eylül 2006 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

BİLECİK'in Söğüt İlçesinde Başbakanlık korumalarına yönelik saldırının ardından, üzerinde kesici alet bulunan ülkücü grubun, protokolün bulunduğu bölümü girmesinde polisin ihmali olup olmadığı konusunda idari soruşturma başlatıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Söğüt ziyareti sırasında hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 20 yaşındaki E.A, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Bilecik'in Söğüt İlçesinde düzenlenen ?725'inci Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri' sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni ve aynı zamanda özel korumalığını yapan Ali Erdoğan'ın saldırıya uğraması olayı ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Başbakanlığa yakın çevrelerin iddiasına göre, üzerlerinde kesici alet olan ülkücü bir grup, Başbakanlık korumalarına saldırdı. Protokol tribününün arka sıralarında başlayan ve tribünün arkasındaki Türk Büyükleri Anıtı önünde devam eden olayda Başbakan Erdoğan'ın yeğeni ve aynı zamanda özel korumalığını yapan Ali Erdoğan muşta ile yüzünden, bir resmi koruma da bıçakla elinden hafif yaralandı. Ali Erdoğan ile elinden bıçakla yaralanan korumanın gerekli tedavileri tören alana yakın yerdeki 112 görevlileri tarafından yapıldı. Başbakanlık korumalarına saldırdıkları öne sürülen ülkücü grup kargaşalıktan yararlanarak olay yerinden ayrıldı.

Polis, olayın yatışmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a küfür ettiği öne sürülen 20 yaşındaki E.A.'yı gözaltına aldı. Devlet büyüklerine hakaret suçundan dün akşam Söğüt savcılığına sevk edilen E.A.'nın tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldığı bildirildi.

İHMAL SORUŞTURMASI

Bilecik Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Başbakanlık korumalarının saldırıya uğraması olayı ile ilgili herhangi bir gözaltının olmadığını belirtti.

Korumalara saldırıya uğraması olayında ihmal ve kusuru bulunan emniyet görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı. Üzerinde kesici alet bulunan ülkücü grubun protokol bölümüne kim ya da kimler tarafından alındığı araştırılıyor. Ülkücü grubun protokol bölümüne bilerek alınmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtilirken, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü, olay yerinde çekilen fotoğraf ve video kamera görüntülerinin incelendiği, protokol bölümünde görevli polis amirlerinin de ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Bu arada Başbakanlık korumaları ile ülkücü grup arasında çıkan arbedeyi yatıştırmak için şenlikteki sivil görevlililerin ve resmi üniforma giyen polislerin araya girdikleri belirtildi.

Olaylar yatıştıktan bir kaç dakika sonra da Devlet Bahçeli'nin yanındaki korumalarla olay yerinden geçtiği, Bahçeli'nin korumalarının arbede olayına müdahalede bulunmadıkları kaydedildi.

Söğüt ilçesinde dün AKP Çerkezköy parti teşkilatı üyelerinin içinde bulunduğu otobüsün taşlanması olayı ile ilgili soruşturmanın da sürdürüldüğü açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber