4/C'lilerden Bakan Şahin'e faks eylemi

Haber Giriş : 11 Eylül 2006 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellestirilen kuruluslardaki islerinden çikarildiklar için Devlet Memurlari Yasasi'nin 4/C maddesi kapsaminda kamuda geçici statüde çalistirilanlar çalisma sartlarinin iyilestirilmesi, yeniden düzenlenmesi ve kosullarin iyilestirilmesi istemiyle 'faks eylemi' baslatti.

4-C Çalisanlari Platformu'ndan yapilan açiklamada, fakslarin Basbakan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin'e gönderildigi belirtildi. Açiklamada, yapilan 'faks eyleminin' amacina ulasmamasi durumunda Ramazan ayinda TBMM önünde açlik grevi baslatilacagi kaydedildi.

Sahin'e gönderilen fakslarda 4/C'lilerin çalisma kosullarini düzenleyen yasanin mimarinin AKP hükümeti oldugu belirtildi. Yasanin getirdigi kisitlamalara yapilan elestirilere Sahin'in 'Bu yasa Allah kelami degil bunu biz yaptik hosumuza gitmeyen yerleri olursa degistiririz' karsiligini verdigi hatirlatildi. Yasa kapsaminda, çalisanlarin 'Köle kadar' hakki olmadigi ifade edilen fakslarda, sendikal haklarinin bulunmadigi, görevde yükselme sinavina giremedikleri, mesai saatlerinin 'insafa' bagli oldugu, ek is hakkinin olmadigi ve memurlar için suç sayilan her seyin suç olarak görüldügüne dikkat çekildi. Özellestirme magdurlarinin bunlara ragmen memurlara taninan hiçbir haktan yararlanamadigi vurgulanan açiklamada, çalisma kosullarinin iyilestirilmesi istendi.

'Özellesen ve kapatilan kurumlar bizim suçumuz mu' sorusunun soruldugu fakslarda, Bakan Sahin'in söz konusu çalisanlarin memur olmadiklari için zam alamadigi yönündeki açiklamasina karsilik olarak 'Biz isçi ve memur degilsek neyiz' sorusu yöneltilerek cevabin kamuoyuna açiklanmasi talep edildi.

4/C'LILER 4/B'LI OLMAK ISTIYOR

Faks metninde 'Allah kelami olmadigini söylediginiz bu yerlestirme seklinin degistirilerek en azindan ögretmenlere taninan 657/4-B maddesine göre bizlerin de magduriyetinin giderilmesini arz ve talep ederiz' denildi.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber