Avrupalı, emekli öğretmen 'Organik Nazmi'nin peşinde

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurumlu emekli edebiyat öğretmeni Nazmi Ilıcalı, dede mesleği çiftçilikte organik tarıma yönelerek dünya devlerinin dikkatini üzerine çevirdi. Bölgede 'Organik Nazmi' diye tanınan Ilıcalı, kısa bir süre önce de Japonların araştırma konusu olmuştu.
İtalyanların isteği üzerine makarna için organik buğday üretimine başlayacağını açıklayan Ilıcalı, İtalyanların ardından Alman, Yunanlı, İsviçreli ve Hollandalıların da randevu aldığını söyledi.

Amerikalılar ödül verdi

Ilıcalı'yla görüşmek için Erzurum'a gelen İtalyan işadamı Bruno Aprile, kendisine tamamen organik yiyeceklerle donatılmış bir sofrada ziyafet sunulduğunu, yemekten sonra yerinden güçlükle kalktığını belirtti. Aprile, "Ilıcalı'dan sadece organik buğday isteyecektik. Ama diğer ürünleri görünce kafam karıştı. Yiyeceklere hayran kaldım" diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin desteğiyle 12 ilde 4 bin çiftçiyi organik tarım için tek çatı altında toplamayı başardığını belirten Ilıcalı, "Geçen yıl ABD'nin Ashoka Sosyal Girişimcilik Vakfı, bizi '2005'in sosyal girişimcisi' seçti" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber