MHP: Muşta yok kafa atıldı

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yeğeni ve koruması Ali Erdoğan'ın burnunun kırılmasından otobüs taşlama meselesine kadar Söğüt olaylarını anlattı. Paçacı, özetle şöyle dedi:

AMİGO GETİRDİLER AL AL YAPTILAR

Vali bize 'Devlet Bahçeli ve dört arkadaşı Başbakan'la birlikte yürüyebilir' mesajını iletti ama tahrik olur diye kortejde Başbakan'la aramıza 100 metre mesafe koyduk. Ancak stada girerken kapılar Devlet Bey'in suratına kapatıldı. Bize protokolda yer ayrılmadı. Zorlayarak kapıları açtık. Protokolun sağında yerimizi aldık, ama tansiyon da yükseldi.

Stadın beşte dördü AKP'liydi. Amigo bile getirdiler. Ayıptır söylemesi 'Al al' diye tezahürat yaptılar. MHP'li belediye başkanı, törenlere katkısından dolayı Devlet Bahçeli'ye teşekkür edince AKP'lilerden şiddetli yuhalama geldi. Karşılıklı sloganlar başladı. Bizimkiler de Başbakan konuşurken, İsrail'de ödül alırken başı kapalı fotoğrafını gösterdiler. Bu sefer de AKP'liler kızdı. Protokolün sağında otururken bir baktık, üç sivil şahıs bizim tarafa yaklaşıyor. Sonra öğrendik ki, slogan atanları teşhis ediyor, polis de onları topluyormuş. Bir arkadaşlarını polis alınca bizim çocuklardan 5-6'sı gidip bu korumalarla tartışmış. Küfür edilmiş. İstanbul teşkilatından bir genç, Ali Erdoğan'a kafa atmış. Yani ortada bildiğimiz kadarıyla muşta veya bıçak yok. Ama bu arada korumalar da bizden 5-6 çocuğu çok kötü hırpalamış, kaşları açılmış, kan içinde kalmışlar.

BAHÇELİ'Yİ TAM 5 KEZ ÇEVİRDİLER

Şikayet üzerine, polis içinde eski bakanların, milletvekillerinin ve MHP Başkanlık divanı üyelerinin olduğu otobüsü Ankara yolunda çevirmeye kalktı, biz de tepki gösterdik. Polisler dedi ki, 'Bu otobüsten AKP otobüsüne taş atılmış.' Tabi ki öyle bir şey yoktu, ama Ankara girişinde polisler Devlet Bey'in makam aracını da durdurdu. Genel başkanımız, polislere 'Beşinci kez bizi durduruyorsunuz. Yaptığınız terbiye dışıdır' diye uyarıda bulundu. Eski Ulaştırma Bakanı Oktay Vural da yolculuk ettiği otobüsü çeviren polislerin ismini sorması üzerine, polislerden biri, 'Benim ismim Recep Tayyip Erdoğan, yanımda oturanlar da Abdülkadir Aksu ile Cemil Çiçek' dedi.

ERZURUM'DAN ADAM TAŞIDILAR

Bu yıl AKP örgütü İstanbul ve diğer illerden otobüslerle Söğüt'e partili taşıdı. İlk kez geçen yıl böyle bir uygulama vardı. Geçen yıl sadece Büyük Birlik Partili'ler protestoda bulundu. Bu sene ise AKP, Erzurum Pasinler'den bile adam taşıdı. Madem Başbakan Söğüt'ün partilerin şov yeri olmasını istemiyor, o zaman niye bu kadar adam taşıdılar ve slogan attılar.

Polislere 'bıraktılar' soruşturması

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan ve bir polisi yaralayan saldırganların 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. İddiaya göre, tören sırasında Başbakan'a 10 metre yaklaşan ve yeğeni Ali Erdoğan'ı muştayla yüzünden, bir korumayı da kesici aletle elinden yaralayan saldırganlar, polise teslim edildi. Ancak kimlik tespiti yapılmadan serbest bırakıldı. Zanlıların MHP Genel Merkezi'nde kullanılan Volvo marka DB plakalı bir araca binerek kaçtıklarını öğrenen korumalar, bu kişilerin yakalanmasını istedi. Otomobil Eskişehir yakınlarında polis tarafından durduruldu. Karakola götürülen zanlılar yine serbest bırakıldı. Polisin, Erdoğan'a küfür gerekçesiyle gözaltına aldığı 20 yaşındaki E.A. ise Söğüt Cumhuriyet Savcılığı'nca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber