Israrla Erdoğan

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günlerdir tartışma konusu olan ve ismi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı olarak değiştirilen Esenboğa Protokol Yolu'nu AKP'li Belediye Meclis üyeleri Turgut Özal Bulvarı olarak değiştirmek istedi. Ancak yapılan oylamada AKP'lilerin yeterli katılım göstermemesi ve CHP'lilerin karşı oy kullanması nedeniyle bulvarın ismi değişmedi.

AKP'LİLER ÖZAL'I ÖNERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün yapılan toplantısında Esenboğa Protokol Yolu'na verilecek yeni isimle ilgili oylama yapıldı. AKP'li meclis üyelerinin çoğunluğunun oylama sırasında toplantı salonundan çıkmaları üzerine bulvara verilecek Turgut Özal ismi kabul görmedi. Böylece günlerdir isim konusunda birçok tartışma yaşanan ve önceki meclis toplantısında da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı olarak değiştirilen yolun ismi değişmedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, daha önce yapılan Belediye Meclisi toplantısında verdiği önergede Ankara Çevre Yolu ile Esenboğa Hava Terminali arasındaki yola "Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı" adının verilmesini önermişti. Gökçek tarafından verilen önergede Esenboğa girişinin yıllardan beri kanayan bir yara olduğunu belirtilmiş ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sorunun çözümüne katkıları nedeniyle böyle bir önerge verildiği belirtilmişti. Ancak Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Başbakan, cadde, sokak, park, bahçe ve benzer yerlere adının verilmesini uygun görmemektedir" açıklaması yapılmıştı.

Gökçek: İsim CHP oylarıyla kaldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise AKP'lilerin oylama sırasında meclis salonunu terketmesine değinmeyerek, "CHP'liler oy verseydi Turgut Özal Bulvarı kabul edilecekti. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan ismi CHP'lilerin oylarıyla kalmıştır" değerlendirmesini yaptı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber