Devletin gündemi PKK terörü

7 Haziran'daki genel seçimin ardından ortaya çıkan tablo ve koalisyon hükümeti kurulması yönündeki arayışların sonuçsuz kalmasının ardından ortaya çıkan siyasi atmosfere, son günlerde artan PKK terörü nedeniyle bugün geçici olarak mola verilecek.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ağustos 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devletin gündemi PKK terörü

Aydın Hasan

Bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda devlet günü çerçevesinde yapılacak görüşmelerde, PKK terörüne karşı önemli değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve MHP ile yaptığı temasların ardından koalisyon hükümeti görüşmelerinde başarısız olunca hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iade etti. Erdoğan, bu gelişmenin ardından dün akşam saatlerinde TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile görüştü.

Cumhurbaşkanı'na seçime götürme yetkisi veren 45 günlük süre, 23 Ağustos'ta sona erecek. Anayasada, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde Başkanlık Divanı seçiminden sonra yine kırkbeş gün içinde Bakanlar Kurulunun kurulamaması hallerinde de Cumhurbaşkanı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına danışarak seçimlerin yenilenmesine karar verebilir" hükmü yer alıyor.

Erdoğan ile Yılmaz'ın dün saat 18.00'deki görüşmesi, anayasadaki bu hüküm çerçevesinde ayrı bir önem kazandı. Erdoğan, dün muhtarlara seslenirken de, CHP liderine hükümet kurma görevi vermeyeceğinin ve seçimlerin yenileceğinin sinyalini vermişti.

Erdoğan'ın, bu çerçevede Davutoğlu'na, anayasa çerçevesindeki seçim hükümeti için görev vermesi bekleniyor.

DEVLET GÜNÜNDE İKİ ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Erdoğan, bugün saat 13.30'da Başbakan Davutoğlu'nu , saat 15.00''te ise Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna yeni oturan Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek.

Bu kabuller, Türk devlet geleneğinde devlet günü olarak adlandırılan Perşembe günü yapılacak.

Ankara kulislerinde; "Devlet Günü'nde, Başbakan ve Genelkurmayı Başkanı ile yapılacak görüşmelerde, son günlerde yoğunluk kazanan PKK terörü kapsamlı olarak ele alınacak. PKK terörü nedeniyle siyasete devlet gününde mola verilmiş olacak" yorumları yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber