Kars'ta sahte savcı yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2006 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ta, kendisini yeni atanan cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ile kardeşini dolandırdığı iddia edilen kişi yakalandı.

Bedensel engelli Hüseyin Yaldırak, 1 hafta önce havayoluyla Kars'a geldikten sonra, Belediye Başkanı Alibeyoğlu'nu arayarak, kendisini Kars'a yeni atanan cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Alibeyoğlu, telefon görüşmesinde Kars'ı tanımak istediğini söyleyen Yaldırak ile ilgilenmesi için Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Özdemir'i görevlendirdi.

Belediye binasına gelerek personelle tek tek tanıştırılan Yaldırak, burada Kars'a yeni atandığı için yol harcırahını henüz alamadığını, bu nedenle paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Alibeyoğlu, Yaldırak'ı bu kez kardeşi A.A'ya gönderdi.

A.A, 400 YTL borç para verdiği Yaldırak'a ayrıca tanıdığı bir mağazadan da 450 YTL değerinde elbise satın aldı.

Yaldırak, ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yeniden belediye binasına dönerek Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Özdemir'den, kiraladığı ev için boya malzemesi temini konusunda yardım talebinde bulundu.

Daha sonra, zamanının büyük bölümünü belediye binasında geçiren ve ardı gelmez taleplerde bulunan Yaldırak'ın bu durumundan şüphelenen Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir, Yaldırak'ın telefon numaralarını araştırdı. Araştırma sonucunda, Yaldırak'ın cumhuriyet savcısı olmadığı anlaşılınca, durum polise bildirildi.

Polis, belediye binasında Yaldırak'ı yakalayarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Polise ifade veren Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir, gazetecilere olayla ilgili yaptığı açıklamada, cumhuriyet savcısı olduğunu iddia eden, kılık kıyafeti ve kültürü yerinde olan bir kişiyi sorgulamanın söz konusu olamayacağını belirterek, ?Yaldırak'ı da düzgün giyimli ve kültürlü biri olarak tanıdık. Bu nedenle ilk başta bu kişinin sahte savcı olduğunu anlayamadık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber