Sözde özerkliğe büyük darbe indi

Terör örgütü adına sözde özerklik ilan eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerine yönelik operasyonlar dün de devam etti.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Ağustos 2015 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözde özerkliğe büyük darbe indi

FUAT TAPAN YÜKSEL TEMEL

Batman: 2 DBP yöneticisi gözaltına alındı. Ağrı: Doğubayazıt İlçe Başkanlığı Muhsin Kula hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Evinde bulunamayan Kula'nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. HakkAri: Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Meclis Üyesi Nurullah Çiftçi avukatlarıyla geldikleri adliyeyedeki işlemleri sonrası emniyete götürüldü. Bitlis: Gözaltına alınan partinin Halk Meclisi Başkanı Kader Sönmez de çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Şüpheliler 10 Ağustos'tan itibaren "özerklik" ifadeleri içeren basın açıklamaları yapmışlardı. MÜFETTİŞLER İNCELİYOR

Bu arada İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Mülkiye müfettişleri PKK/KCK terör örgütünün talimatıyla sözde özerklik ilan eden DBP'li belediyeler hakkında adli ve idari soruşturma için harekete geçti. Özerklik ilan edilen 2 İl ve 14 İlçe'de soruşturma yürütecek olan müfettişler belediye başkanları ile personelinin faaliyetlerini mercek altına aldı. Diğer taraftan güvenlik birimlerine, hendek kazmak için kullanılan belediye araçlarına el koyma ve imha talimatı verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber