Ömer Çelik: Sur-u Sultani eski ihtişamına kavuşacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı'nı çevreleyen surların restorasyonuna başlandığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2015 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ömer Çelik: Sur-u Sultani eski ihtişamına kavuşacak

Bakan Çelik, Twitter hesabından, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı'nı çevreleyen Sur-u Sultani'nin restorasyonuna başlandığını duyurdu.

Çelik, İstanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan surların restorasyon çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Sur-u Sultani'nin restorasyonu için ilk olarak 2014 içerisinde ihale çalışmalarının yapılması talimatını verdim. Devlet-i Aliyye'nin yönetim merkezinin etrafında Surlar 3 etap halinde projelendirildi. 1. etap uygulamasının ihalesi 2015 yaz başında yapıldı. İşin 2017 yılının ilkbahar aylarında tamamlanması öngörülüyor. Sur-u Sultani'nin Ahırkapı'dan başlayıp 'Bab-ı Humayun' ile 'Soğuk Çeşme Kapısı'nı da içine alacak şekilde Alay Köşkü'ne kadar bölümünün restorasyonunun ve çevre düzenlemesinin yapılmasını planladık. 2. ve 3. etap restorasyonlarının da tamamlanmasıyla Sur-u Sultani eski ihtişamına kavuşacak ve içindeki bölge daha güvenli bir hal alacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber