Kurtulmuş: Abdest tazeledik seçime öyle gidiyoruz

AK Parti olarak seçime abdest tazelemiş bir şekilde gireceklerini söyleyen Numan Kurtulmuş, "Milletimizin bu seçimde, süreci de takip ederek 'siyasi istikrara' oy vereceğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Ağustos 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurtulmuş: Abdest tazeledik seçime öyle gidiyoruz

Hakkı KURBAN

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş AKŞAM'a önümüzdeki seçim sürecini değerlendirdi. Kurtulmuş'a göre, millet, 7 Haziran'dan sonra yaşanan gelişmeleri göz önüne alarak "istikrar"a oy verecek. Prof. Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

SONUÇ DAHA İYİ OLACAK

"AK Parti açısından 7 Haziran seçimlerinden daha iyi bir sonucun ortaya çıkacağını ümit ediyorum. Sabah namazı ile bayram namazı arasında böyle 45 dakika gibi bir süre beklerken, biraz içi geçer ya insanın. Hani, yanınızdaki adam bazen, 'Kalk kardeşim, bir abdestini tazele' der. Millet bize yüzde 41'le dedi ki "Bu işi yapacak olan sensin; ama git şu abdestini bir tazele." Şimdi inşallah biz, abdestimizi tazelemiş olarak milletin önüne çıkarsak, milletin reform taleplerini gerçekleştirecek güce sahip olduğumuzu gösterirsek, tek başımıza iktidara gelebileceğimiz bir imkan önümüzde görünüyor"

ÜÇ DÖNEM KURALI

Kurtulmuş, üç dönem kuralını da değerlendirdi: "Üç dönem kuralı kalkabilir, bunlar Allah'ın emri değil. Aslolan AK Parti'nin bu kongreden yeniden tek başına iktidar olacak bir liderliği kuşanmış olarak çıkmasıdır. Kongre bu anlamda bir ruh yenilenmesi, bir irade yenilenmesi olacaktır. İnşallah bu kongre, hem AK Parti'nin hem Türkiye'nin önünü açacaktır."

MHP'NİN ÖNERİSİ PKK'YA YARAR

Prof. Dr. Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "sıkıyönetim ilan edilmeli, seçimler ertelenmeli" çağrısına da şu yanıtı verdi: "Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerden bir milim bile geri adım atmayız. Bu yaklaşımların, terörün ekmeğine yağ sürdüğünü ifade etmek isteriz."

CUMHURBAŞKANI'NA SAYGI BEKLİYORUZ

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı makamını her tartışmanın içine sokmanın siyasete hiçbir katkı sağlamadığını vurgulayarak, "Bütün siyasi partiler, Cumhurbaşkanlığı'na azami saygı göstermeli, bu asgari kuraldır" dedi. Cumhurbaşkanı'nın koalisyon görüşmelerine müdahil olmadığını belirten Kurtulmuş, "Nihayetinde Cumhurbaşkanı'nı halk seçiyor. Türkiye'nin bir tane Cumhurbaşkanı, bir tane Cumhurbaşkanlığı makamı var. Bu makama herkesin saygı göstermesinin de asgari bir kural olduğunu ifade etmek isterim" dedi.

Kurtulmuş, "Türkiye, geçmiş dönemlerde siyasete ne kadar açık müdahale eden Cumhurbaşkanlarını gördü. O zaman dahi biz, siyasi nezaketimizi hiç bozmadan, eleştiri sınırları içerisinde kaldık. Dolayısıyla aynı şeyi bugün beklemek de Türkiye'nin hakkıdır" ifadelerini kullandı.

ÜÇ TERÖR ÖRGÜTÜ EŞZAMANLI SALDIRIYA GİRİŞTİ

Hakkı Kurban'ın sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı boyunca oluşan istikrardan rahatsız olanlar olduğunu belirterek, üç terör örgütünün eş zamanlı olarak saldırılara başlamasının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber