Bindirilmiş kıta isyanı

Haber Giriş : 13 Eylül 2006 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcak Yuva Vakfı küçücük çocukları Erdoğan'ın peşinden şehir şehir dolaştırıyor. Ana babalar öfkeli

Sıcak Yuva Vakfı, sokak çocuklarına yardım eli uzatmak amacıyla faaliyet gösteren bir vakıf... Vakfın İstanbul Sarıyer'deki şubesi, 3 Eylül'de Bursa gezisi düzenlediklerini duyurdu. Vakfın bünyesinde kurulan futbol okuluna giden çocuklar ise sevinçten havaya uçtu. Öğrenci ve velilerden oluşan 40 kişilik grup bir otobüse doluştu ve Bursa'ya doğru yola çıkıldı... Ancak ne olduysa, Bursa'da rota değişti. Burada vakfın adını taşıyan pek çok minibüs daha vardı. Ve burada toplanan bin 500 kadar kişinin adresi aynıydı; Kütahya Hayme Ana Şenlikleri...

Bu garip seyahatin gerisini, İstanbul'dan 11 yaşındaki oğlu Burak ile geziye katılan 5 çocuk babası terzi Cengiz Topal Özkalaycı anlatıyor: ?Hocalar ve diğer çocukların velileriyle 2 Eylül gecesi yola çıktık. Saat 03.00'te Bursa'ya vardık. Bursa'da kapalı bir dinlenme tesisi önünde 20-30 araba içinde bekletildik. Daha sonra bize ?Bursa'daki işimiz olmadı, sizi yayla şenliklerine götüreceğiz' dediler. ?Neresi?' diye sorduk ?Kütahya' dediler. Saat 05.00'te tekrar yola çıktık, gözümüzü bir açtık Kütahya'ya gelmişiz. Her taraf saman, toz toprak. Hiçbir sosyal faaliyet yok. Bir baktık ki sadece miting yeri gibi bir yer var. Daha sonra öğrendik ki geleneksel olarak düzenlenen 3 Eylül Hayme Ana Şenlikleri. Başbakan'ın konuşması var denince biz olayı kavradık. Sıcak Yuva Vakfı'na bağlı İstanbul'un her yerinden yaklaşık 1500 kişiydik.?

BAŞBAKAN'A JEST OLSUN!

Başbakan konuşmaya başlayınca çocuklarını alıp otobüse geri dönen Özkalaycı, şoförlerle kavga etti, neden oraya getirildiklerini sorduğunda ise verilen yanıtla şaşkına döndüğünü şöyle anlattı: ?Sordum. Bize ?Başbakan'a jest olsun diye çocukları getirdik' yanıtını verdiler. Bu yaştaki çocukların, spor yapan çocukların siyasette ne işe var? Orada çocuklardan birine bir şey olsa vakıf nasıl hesabını verecek. Benim oğlum bayıldı, burnu kanadı. 80 otobüse 2 ambulans vardı. Sıcak Yuva Vakfı AKP taşeronu mu? Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız.?

Vakfın kurucusu Erdoğan

SIcak Yuva Vakfı'nın internet sitelerine bakılırsa son dönemde 'kültürel gezilere' yoğunluk verildiği anlaşılıyor. Sitede yer alan haber ve duyurularda da vakfın Başbakan'ın katıldığı Hayme Ana ve Söğüt gezilerine 100 araç ile katıldığı belirtililyor. Hatta ?kültür ve kaynaşma gezilerine? devam edileceği de vurgulanıyor. Başbakan Erdoğan'ın 1997'de belediye başkanlığı yaptığı dönemde kurulan vakfın sitesindeki mesajlar da dikkat çekiyor. Burada Başbakan Erdoğan, sokak çocuklarına sesleniyor. Kurucular listesinde dikkat çeken bir başka isim ise Avukat Faik Işık. Işık, okuduğu şiir nedeniyle Diyarbakır DGM tarafından mahkum edildiği dönemde Erdoğan'ın avukatlığını yapan isimdi. Vakfın kuruluş malvarlığı, vakıf senedinde, kurucular tarafından tahsis edilmiş ve bankaya bloke edilmiş 48 bin 366 dolar olarak gösteriliyor.

Program karışmış!

Sıcak Yuva Vakfı Sarıyer Bölge Sorumlusu Edip Cengiz'in savunması ise şöyle: ?Çocukları aldık. Bursa, Bilecik ve Kütahya'daki tarihsel yerleri gezecektik. AKP'ye sempatimizin olduğunu düşünüyorlar. Oraya bir kalabalık oluştursunlar diye götürülmediler. Kütahya ili, zaten programımızda olan bir yerdi. Orada, Ertuğrul Gazi'nin mezarları var. Karışıklık, kara yolu yerine deniz yoluyla gitmemizden kaynaklandı.?

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber