İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sosyal denge sözleşmesinde sendika ayrımı geliyor

Toplu sözleşmelerde sosyal denge sözleşmesi için önemli bir karar alındı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ağustos 2015 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyal denge sözleşmesinde sendika ayrımı geliyor

2016-2017 yılı toplu sözleşmesinde alınan karar şu şekildedir:

"Yerel Yönetim Hizmet Koluna Yönelik Sözleşme
(2) Sosyal denge sözleşmesi imzalayan sendikanın üyesi olmayan kamu görevlilerinden aynı unvanlı personelden alınacak aidatın iki katına kadar taraf sendika sosyal denge sözleşmesi aidatı alabilir. Bu aidatı ödeyen kamu görevlileri söz konusu sözleşmeden aynı usul ve esaslar dahilinde yararlanır. "

DEĞERLENDİRME

Belediye ve il özel idarelerinde çalışan kamu personelini (memur ve sözleşmeli) sosyal denge sözleşmeleri imzalanmaktadır.

Sosyal denge sözleşmesinde bir kamu personelinin alabileceği en yüksek miktar en yüksek Devlet memuru aylığının yüzde 100'dür. Bu da 2016 ocak için 836 lira olacaktır. Bu miktar her memura aynı verilmemektedir. Görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, kadro veya görev unvanı ile derecesine göre değişmektedir.

Bu ödemede, 2016 yılından sonra önemli bir değişiklik olacaktır. Zira toplu sözleşmeye yazılan hüküm gereğince, sosyal denge sözleşmesini imzalayan sendikaya, aidat ödenmedikçe, bu ödeme alınamayacaktır. Bu aidat miktarını ise, taraf sendika belirleyecek bu miktar aynı unvanlı personelin ödediği aidatın 2 katını geçemeyecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber