Memura zammın ek faturası 1.5 milyar YTL

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye, Uzlaştırma Kurulu'nun memur için önerdiği zammın, üstlenmeye hazır oldukları 3.5 milyar YTL kaynağa yeni bir yük getireceğini hesapladı

Yaklaşık 3 milyon memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 2007 yılı maaş zamlarıyla ilgili Uzlaştırma Kurulu raporunu verdi ama hükümet bir türlü uzlaşmayı başaramadı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın katıldığı toplantıda Uzlaştırma Kurulu'nun önerdiği yüzde 5+5 ve en düşük memura yüzde 6+6 formülü tartışıldı. Hükümet bu önerinin kabulü halinde bütçeye ek kaynak gerektireceği ifade edildi.

DENGE TAZMİNATI

Maliye kanadı, Uzlaştırma Kurulu'nun önerisinin hayata geçmesi halinde, hükümetin kendi önerisiyle üstlenmeye hazır olduğu 3.5 milyar YTL'lik kaynağa ek olarak 1.5 milyar YTL'lik daha ilave kaynak gerekeceğini belirtti. Maliye bürokratlarının bütçede böyle bir tutarın ?kaydırma? yapılarak sağlanamayacağını vurguladığı öğrenildi.

Uzlaştırma Kurulu'nun iki ayrı alternatife göre getirdiği önerilere karşılık bürokratlarda alternatifli maliyet analizi yapıyor. Bu kapsamda ?seyyanen zam? yerine ?denge tazminatı? verilmesi ağırlık kazandı. Böylece maliye verilecek tutarın emeklilere de ödenmesi zorunluluğundan kurtulmayı planlıyor. Denge tazminatı sadece çalışan memurlara ödenebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber