Üniversite torpil iddiasıyla karıştı

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek lisans mülakat sınavını, jüri başkanının yakınları kazanınca, Selçuk Üniversitesi karıştı. Rektör Okudan, sınavın iptal edilebileceğini açıkladı

KONYA Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı'na alınacak yüksek lisans öğrencilerinin mülakat sınavında usulsüzlük yapıldığı ileri sürüldü. Şartları uyan 20 öğrenci, 4 Eylül 2006'da İletişim Fakültesi'nde düzenlenen mülakat sınavına katıldı. Sınavın jüri üyeliğini Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bilal Arık yaptı.

Eş, dost, arkadaş

SINAVA girenler arasında ise Arık'ın eşi Emel, eski ev arkadaşı Sultan Yıldırım, Arık'ın İstanbul Üniversitesi'nden mezun olan bir tanıdığı ve bir profesörün sekreteri Didem Çakmak da bulunuyordu. Bu dört isim de yüksek lisansa kabul edilince ortalık karıştı. Bugüne kadar 6 öğrenci alınan bölüme, böylelikle 14 öğrenci alınmış oldu.

Öğrenciler tepkili

BAZI öğrenciler, 'Bizleri bu işte bir yanlışlığın olmadığına kim ikna edecek? Biz kazanmak değil, adalet istiyoruz' diye konuştular. Arık, öğrenciler arasında hiçbir ayrım yapılmadığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, 'Usulsüzlük varsa, gereğini yaparım' dedi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber