Ak Parti'nin bakanları yeni kabinede de olacak

Hükümetin bugün açıklanması, yarın devir-teslim törenlerinin yapılması ve 30 Ağustos Pazar Günü yapılacak törenlere yeni kabineyle gidilmesi planlanıyor. Ak Parti'nin kabinedeki 11'lik kontenjanı çoğunlukla mevcut bakanlardan oluşacak ancak mini revizyon yapılacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti'nin bakanları yeni kabinede de olacak

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, bugün açıklanması beklenen geçici seçim hükümetinin yapısını, seçim kampanyası boyunca yapılacak eleştirileri ortadan kaldırmaya yönelik bir anlayışla oluşturdu.

Hükümetin bugün açıklanması, yarın devir-teslim törenlerinin yapılması ve 30 Ağustos Pazar Günü yapılacak törenlere yeni kabineyle gidilmesi planlanıyor. Ak Parti'nin kabinedeki 11'lik kontenjanı çoğunlukla mevcut bakanlardan oluşacak ancak mini revizyon yapılacak.

AK Parti'nin siyaseten çok tartışılan Tuğrul Türkeş transferini ise 'milliyetçi tabana' mesaj vermek için tercih ettiği öne sürüldü. Davutoğlu'nun bununla yetinmeyeceği, bağımsız bakan kontenjanından MHP'li tabana sıcak gelecek isimleri alacağı belirtiliyor. Davutoğlu'nun hesabının, 'tüm kesimleri temsil eden hükümet' mesajı vermek olduğu ifade ediliyor. AK Parti kurmayları, transferin, 'HDP ile hükümet kurdu' algısının yıkmak için önemli olduğunu belirtiyor. Bu nedenle bağımsız bakanlarını belirlerken, 'merkez sağ' ve 'milliyetçi taban' dengelerini gözetecek. Davutoğlu, HDP listesinde tercih ettiği Alevi, Kürt ve Sosyalist isimlere, milliyetçi ve liberal isimleri de ekleyecek.

İşte yeni kabine için öne çıkan isimler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber