Sağlık karneleri çipli sağlık kartına dönecek...

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Saglik Isleri Genel Müdürü Sami Türkoglu, saglik karnelerinin 'saglik kartlari'na dönüsecegini belirterek, bu kartlarin çipli olacagini belirtti.

Sami Türkoglu, ANKA'ya yaptigi açiklamada, saglik karnelerinin, saglik kartlarina dönüsmesiyle ilgili olarak TÜBITAK ile bir çalisma yaptiklarini açikladi.

Bu çalisma ile saglik karnelerinin tarihe karisacagini bildiren Türkoglu, kartlara çip takilacagini ve böylece hem 'baskasinin karnesiyle muayene olma gibi sahtekarliklarin' hem de 'nüfus bilgilerinin çip sayesinde okutularak zaman kaybi'nin önlenecegini anlatti.

Türkoglu, bu çalismanin geri ödeme kurumlarinin 2007'de ayni çati altinda toplanmasi nedeniyle gerçeklestigini ifade ederken, 'Ancak saglik karti uygulamasina geçis 2007'den sonra gerçeklesecek. Çünkü bu is ayrinti ve incelik gerektiriyor. Herhangi bir yanlisliga neden olunmamali. Ayrica saglik karneleri geri ödeme kurumlarinin ayni çati altinda birlesmesiyle hemen kalkmayacak. Aksi halde kaos olusur' diye konustu. Türkoglu, saglik kartlarinin dizayn isleminin de henüz tamamlanmadigina isaret etti.

Türkoglu, 2007'den itibaren sevk zincirinin tek hale gelecegini ve 18 yasini doldurmamis kisilerin saglik hizmetinden yararlaniken sigortali olup olmadiklarina bakilmayacagini animsatti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber