Belediyeler, Görüş İsterken Önce İnternete Bakacak

İçişleri Bakanlığı dün yayımladığı bir genelge ile idari iş ve işlemlerde interneti aktif olarak kullanmaya başlayacağının işaretini verdi. Bakanlığa bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bundan sonra yayımladığı genelge ve görüşleri internette yayımlayacak... Belediyeler, il özel idareleri ve mahalli idare birlikleri de, önce buraya bakacak. Mevzuatın nasıl uygulanacağına dair görüş sorarken mahalli idarelerin takip etmesi gereken prosedürü açıklayan genelge için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü

Sayı :B.05.0.MAH.0.65.000 /8437-82104 13.09.2006
Konu :Mahalli İdareler Tarafından İstenen Görüşler

GENELGE
2006/75

.................................... VALİLİĞİNE

Belediyeler, il özel idareleri ve mahalli idare birlikleri tarafından kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuatın uygulanması sırasında karşılaşılan tereddütlerin giderilmesi amacıyla Bakanlığımızdan talep edilen görüş yazılarında; kanun, tüzük, yönetmelik ve genelgeler tereddüde yol açmayacak şekilde açık olmasına rağmen, görüş istendiği görülmektedir.

Uygulamada birliğin sağlanması, zamanın ve kaynakların etkili ve verimli kullanılması, araştırma, inceleme ve inisiyatif kullanmanın teşvik edilmesi amacıyla genelge ve görüşlerin www.mahalli-idareler.gov.tr elektronik ağ adresinde ?Genelgeler ve Görüşler? başlığı altında yayımlanması, Bakanlığımızdan yapılacak görüş talepleri sırasında aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre hareket edilmesi uygun bulunmuştur.

a) Belediyeler, il özel idareleri ve mahalli idare birlikleri tarafından Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Tüzük ve Yönetmeliklerin uygulanmasına ilişkin olarak istenecek görüş yazılarının valilikler aracılığı ile vali imzasıyla yazılması,

b) Görüş istenen konuda daha önce verilmiş görüş olup olmadığı hususunda valilikçe gerekli araştırmanın yapılarak görüş var ise ilgili birime bildirilmesi,

c) Görüş talebine konu olan hususların öncelikle valiliklerce incelenmesi, Bakanlık görüşünün alınması gerekli görüldüğü taktirde ekte gönderilen formata uygun olarak hazırlanacak yazılarda valilik ve talepte bulunan birimin mütalaasının hukuki dayanakları ile birlikte bildirilmesi ve gereğinin buna göre ifası için iliniz özel idaresine ve iliniz dahilindeki belediyeler ile mahalli idare birliklerine gerekli duyurunun yapılmasını rica ederim.

Abdülkadir AKSU
Bakan

EKLER

Görüş istek formu (1 adet 1 sayfa)

DAĞITIM

81 İl Valiliğine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber