'Polisin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak belirliyoruz'

CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Polisin çalışma şartlarına ilişkin kanun teklifi verdik. Buna göre, polisin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak belirliyoruz. 48 saatin üzerinde çalışma insani değil. Aslında yasal da değil ama biliyoruz ki polisimiz bu şartlara da zorlanıyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2015 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Polisin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak belirliyoruz'

CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, polislerin maaşları ve çalışma koşullarına ilişkin yasa teklifi verdiklerini belirterek, "Polisin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak belirliyoruz. 48 saatin üzerinde çalışma insani değil. Aslında yasal da değil ama biliyoruz ki polisimiz bu şartlara da zorlanıyor" dedi.

Özgür Özel, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin ardından, polislere fazla mesai ücreti ödenmesi ve polislerin çalışma şartları konusunda meclise sundukları kanun teklifi konusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Polislerin güç koşullar içerisinde çalıştığını belirten Özel, bu konu üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını, verdikleri kanun teklifi ile polislerin maaşlarının ek göstergelerle 3 bin 600 liraya çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kanun teklifini geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunduklarını anlatan Özel, "Görüştüğümüz tüm polislerde tespit ettiğimiz bir durum var. Örneğin, Manisa'da Sarıgöl'deki şehit cenazesinden ertesi sabah erkenden Soma'daki davanın önüne gittiğimizde hep aynı polisleri görüyoruz. Konuyu inceledik. Malatya Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ile bir kanun teklifi hazırladık. Kanun teklifimiz polisin görev ve yetkileri kanununun ilgili maddesinde bir değişiklik öngörüyor. Bu teklifle polisin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak belirliyoruz. İnsani şartlarda, evrensel şartlarda 40 saat çalışma" diye konuştu.

Yasa teklifinin hayata geçmesi durumunda polislerin rahata kavuşacağını ileri süren Özel, şunları söyledi:

"48 saatin üzerinde çalışma insani değil. Aslında yasal da değil ama biliyoruz ki polisimiz bu şartlara da zorlanıyor. 48 saati geçen her çalışma içinde her 8 saatlik çalışma için bir tam günlük izin öngörüyoruz. Bu şartlarda polisin daha insani şartlarda çalışmasını, daha rahat etmesini, hem kendisinin ekonomisini, çocuklarının yüzünün gülmesini, çok fazla çalışmaya zorlanırsa onu telafi edebileceği evdeki dinleme saatlerini uzatmayı öngörüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber