Yüzlerce öğrenci şiddete maruz kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2006 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından yapılan, 'okullardaki şiddet olaylarına yönelik' anket çalışmasında çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Samsun'da ve Türkiye genelinde yaşanan şiddet olaylarının ardından Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından, 10 lise dengi okulda bin 415 öğrenci üzerinde anket çalışması yapıldı. Anket çalışmasında öğrencilerin yüzde 43'ünün aile içi, yüzde 18'inin toplum, yüzde 38.2'sinin ise hem aile hem de toplum içinde şiddete maruz kaldığını belirlendi. Yapılan araştırmalar sonucunda erkek öğrencilerin kız öğrencilere oranla 3.8 kat daha fazla şiddetle karşılaştığı ortaya çıktı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, 13-15 yaş arası öğrencilerin en çok şiddetle yoğunlaştıkları dönemler olduğunu söyledi. Pekşen, İstanbul'da yapılan araştırmada ise uygulanan şiddetlerde yüzde 55.7 kesici ve delici alet, yüzde 9.8'inin ise ateşli silahlarla yapıldığına dikkat çekti. Özellikle suç işleme potansiyeli olan anne-babaları çocuklarının da örnek aldığını için suç potansiyelinin yükseleceğini belirten Pekşen, "Baba, silah taşıyorsa çocukta özenir. Çünkü bir lider olarak görüyor. Toplumun yansıması da çocuğu şiddete yöneltiyor. Birçok öğrencide korunmak için kesici alet taşıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber