Başbakan'ın hukukçu sandığı mühendis vekil

Başbakan'ın "hukukçu" sandığı Metalürji Mühendisi AK Partili vekil

Haber Giriş : 02 Eylül 2015 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan'ın hukukçu sandığı mühendis vekil

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara'nın yıldızı Adalet Bakanlığı'nda Yüksek Müşavir olarak çalışırken başladı.

Bakanlar ile yakın mesai yapan Boynukara, başarısını 7 Haziran seçimlerinde TBMM'ye Ak Parti Adıyaman milletvekili olarak girerek taçlandırdı. Boynukara, bununla da yetinmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekmeyi başladı. Vekil olur olmaz Cumhurbaşkanı için değişik dosyalar hazırladı. Bu durum en çok da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ı rahatsız etti. Akdoğan, rahatsızlığını açık açık dillendirse de Boynukara'nın Beştepe'ye gidip gelmesine engel olamadı.

"BAŞARILI BİR HUKUKÇU"

Boynukara'nın çalışkanlığı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da dikkatini çekti. Özellikle hukuktaki bilgi derinliği Davutoğlu'nda hayranlık uyandırdı. Boynukara'nın hukuk bilgisinden daha çok yararlanmak isteyen Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'u yanına çağırarak, "Adnan beyin hukuk bilgisinden faydalanalım" dedi.

Mustafa Şentop kısa süreli şaşkınlıktan sonra kendini toparlayıp "Efendim Adnan bey hukukçu değil, Metalürji Mühendisi" cevabını verdi. Şaşırma sırası bu kez Başbakan Davutoğlu'na gelirken, bozuntuya vermeyip, "Olsun siz yine de kendisiyle yakın çalışın. Hukuk bilgisi çok derin" dedi.

Habervaktim.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber