Böyle Mesai Takip Genelgesi Olur mu?

Bugün sitemize iletilen, Devlet Personel Başkanlığına ait mesai takip iç genelgesine yer vermek istiyoruz. Bu genelge, sadece adı geçen Başkanlıkta, mesaiye geliş gidişin düzenlenmesine ilişkin hususları belirlemektedir. Başkan Yardımcısı Sayın Şaban Talaş imzasıyla yayımlanan bu iç genelgenin bir maddesi özellikle yönetici konumundaki kişilerin ruh halinin açığa çıkarılması açısından önemlidir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitemiz mail adresine iletilen iç genelgede, kurumda artık turnike sistemine geçildiği ve mesaiye sabah saat 9:00'da gelinmesi, çıkışlarında saat 18:30'da yapılmasına dair hususlara yer verildikten sonra, haberimize konu şu maddeye de yer verilmiştir.

"Personel giriş kartı olmadan geçiş yapılmayacaktır. Ancak kartın unutulması, kaybedilmesi hallerinde personel tutanakla kendilerine verilecek geçici giriş kartı ile içeri alınacaktır. Kartını kaybeden personel ile ilgili disiplin hükümleri saklı kalmak kaydıyla, kaybedilen kartın bedeli ilgiliden tahsil edilmek suretiyle Koruma ve Güvenlik Amirliğince yeni kart çıkarılacaktır. Yeni kart çıkartılıncaya kadar personelin giriş ve çıkışları geçici giriş kartı ile yapılacaktır."

Bu maddedeki disiplin hükümleri, yöneticilerimizin personele nasıl yaklaştığı hususunda önemli ipuçları vermektedir. Başkan Yardımcısı Sayın Talaş, kartın unutulması halinde veya kaybedilmesi halinde ilgili personel hakkında disiplin cezası uygulanabileceğini belirtmektedir.

En insani, en doğal hallerden birisi olan unutkanlık ve kaybetmek hallerinde disiplin hükümlerini işleme koymak....
Açıkçası bu ruh halini ve bu bilinç altını tarif etmekte zorlanıyoruz....
İnsanoğlu olmanın en doğal hallerinden birisi olan unutmaya ceza verilmesi Türk kamu personel yönetiminde bir ilk olacaktır.

Uygulamanın düzeltilmesi, daha nazik ifadelere ve daha insancıl işlemlere yer veren bir iç genelge hazırlanması kanımızca daha uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber