Mülteciler için 'E-Kart'la Hayata Destek Projesi'

Hayata Destek Derneği'nin Batman ve Diyarbakır'da yürüttüğü proje kapsamında Suriyeli ve Iraklı mülteciler, gıda gereksinimlerini, dağıtılan nakit kartlarla karşılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2015 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mülteciler için 'E-Kart'la Hayata Destek Projesi'

Hayata Destek Derneği'nin Batman ve Diyarbakır'da yürüttüğü "E-Kart'la Hayata Destek Projesi" kapsamında Suriyeli ve Iraklı mülteciler, gıda gereksinimlerini, dağıtılan nakit kartlarla (e-kart) karşılayabiliyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, projede yerel marketler alışveriş yapılabilecek noktalar olarak seçiliyor. Yerel ekonomiye de katkı sağlayan proje, mülteci ailelere alışveriş yapabilme olanağı sunarak topluma karışmasına ve ev sahibi halk ile iletişim kurmasına yardımcı oluyor.

Nakit yardımı alacak mülteciler, aile büyüklüğü, çocuk sayısı, hamilelik, engellilik durumu ve yoksulluk gibi kriterler göz önüne alınarak belirleniyor. Yardım kişi başı 45 lira karşılığı nakit olarak e-kartlara yükleniyor. E-kartlar belirlenen marketlerde mülteci aileler tarafından kendi ihtiyaçlarına kendilerinin karar vermesine olanak sağlayarak kullanılıyor.

Proje kapsamında nakit yardımına ek olarak mülteciler için bilgilendirici toplantılar düzenleniyor. Bireylerin ve ailelerin bulundukları şehirde devlet ve sivil toplum kuruluşları tarafından verilen diğer hizmetler hakkında haberdar olmaları sağlanıyor.

E-kartla Hayata Destek Programı, Avrupa Komisyonu İnsani Yardım ve Sivil Koruma Ofisi (ECHO) fonu ve Alman yardım kuruluşu Diakonie Katastrophenhilfe'nin desteği ile Hayata Destek Derneği tarafından yürütülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber