İETT şoförlerin maaşları ödendi, ancak eylem devam edecek

Haber Giriş : 16 Eylül 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İETT Genel Müdürlüğü, İETT işçilerinin yaklaşık 6.4 milyon YTL tutarındaki maaşlarının bankaya yatırıldığını ve işçilerin bu gece saat 24.00'ten itibaren maaşlarını alabileceklerini bildirdi. Ancak Hizmet-İş Sendikası yine de eyleme devam edeceklerini duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada, 'işveren ikramiyesi' olarak adlandırılan ve toplam tutarı yaklaşık 5.3 milyon YTL olan paranın ise toplu sözleşme gereği eylül ayı sonuna kadar yatırılacağı belirtildi.

Toplu sözleşmeden doğan farkların ise yine toplu iş sözleşmesi gereği iki taksit halinde kasım ve aralık aylarında ödeneceği vurgulanan açıklamada, ''İETT Genel Müdürlüğü, kuruluşundan bu yana hiçbir zaman çalışanını mağdur etmemiş, her zaman çalışanıyla iş barışı içinde İstanbulluya hizmet etmenin mutluluğunu yaşamıştır'' denildi.

İş yavaşlatma tehdidi işe yaradı

Hizmet-İş Sendikası 2 ve 3 nolu şubeleri tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, sendikaya üye İETT şoförlerinin, ağustos ayı maaşları, ikramiyeleri ve sözleşmeden doğan farkları okullar açılmadan ödenmediği takdirde 18 eylül pazartesi günü iş yavaşlatma eylemine başlayacağı duyurulmuştu.

Öte yandan, Hizmet-İş 2 No'lu Şube Başkanı Ali Osman Kart, eylemin durmasının söz konusu olmadığını, pazartesi günü iş yavaşlatma eylemini gerçekleştireceklerini söyledi.

Kart, ''ödeneceği söylenen para, 10 gündür ödemedikleri, KİPTAŞ'tan kiraladıkları işçilerin maaşları. Biz, ikramiyelerin ve toplu sözleşmeden doğan farkların hemen ödenmesini istiyoruz. Toplu sözleşmede, ikramiyenin Eylül ayı sonuna kadar yatırılacağı ve sözleşmeden doğan farkların iki taksit halinde ödeneceğine ilişkin madde yok'' şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan, İETT şoförlerinin maaş, ikramiye ve toplu sözleşmeden doğan farklarının her zaman gününde ödeneceği yönünde söz vermesini talep eden Kart, ''Büyükşehir Belediye Başkanı, alacaklarımızla ilgili garanti verir, protokol yaparsa, o zaman eylemi durdururuz'' diye konuştu.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber