Parmak sayan katip selfie yapan vekil!

7 Haziran seçiminden bu yana sadece 24 Haziran'da milletvekili yemin töreni için toplanan TBMM'nin, uzun bir aradan sonra önceki gün tezkere ve bağımsız bakanların yemini için gerçekleştirdiği toplantı tarihe geçti. İlk kez Başkanvekilliği yapan MHP'li Koray Aydın'ın yönettiği oturuma, usul tartışmaları, silah tartışması, tezkere gerilimi damga vurdu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Eylül 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Parmak sayan katip selfie yapan vekil!

Bahar Atakan

Oylamalar sırasında elektronik sistem çökünce, işari oylamaya geçildi. Bu oylama öncesindeki elektronik oylamada, 550 vekilli TBMM'de 556 oy kullanıldığının açığa çıkması da ayrı bir not olarak tarihe geçti. Başkanlık Divanı'nda oturan HDP'li Katip Üye Erol Dora, Genel Kurul salonuna inerek sıralar arasında gezdi, tek tek oy sayımı yaptı. Bu arada bazı MHP milletvekillerinin bozkurt işaretiyle el kaldırdığı görüldü. Sayım sırasında bazı Ak Parti milletvekillerinin iki ellerini kaldırdıkları da görüldü ve ikaz üzerine bir kollarını indirdi. Salonda selfie çekenler ve belge fotoğrafı peşinde olanların sayısı çok fazlaydı. En ilginç görüntüyü CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan verdi. Özkan, bir yandan oyunu kullanırken bir yandan da fotoğraf çekmeyi sürdürdü. İki CHP milletvekili üzerlerinde, "Katil Ahmet Şahbaz dışarıda emri verenlerin eli hala kanda" ile, "Ethem Sarısülük yüreğimizde" yazılı pankartı açtı.

Silah gerginliği

Tartışmaların ardından 11 bağımsız bakan TBMM'de yemin etti. İçişleri Bakanı Selami Altınok'un yemini sırasında ise, "silah" tartışması yaşandı. Adalet Bakanı Kenan İpek, yemin için kürsüye geldiğinde salondan çıkmak üzere olan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, "Adaletin nerede şerefsiz" diye bağırdı. Bunun üzerine bazı Ak Partili vekiller, CHP'lilerin olduğu yere yöneldi. İddiaya göre; Gençlik ve spor Bakanı AKP'li Akif Çağatay Kılıç, o sırada CHP grubuna doğru yürürken elini arka cebine attı. Kılıç'ın silah çektiği sanılınca ortam gerginleşti. Bir anda CHP'li ve Ak Partili vekiller Genel Kurul'un ortasında karşı karşıya geldi ve kısa süreli itiş-kakış yaşandı. Kılıç'ın silahı değil cüzdanını arka cebinde kontrol ettiği ortaya çıkınca gerginlik sona erdi. CHP'li Çam ise, "Efkan Ala'nın belinde silah gördüm" dedi. Ala, "Alçakça bir iftiradır. Külliyen yalan" diyerek bu iddiayı yalanladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber