Çelik: Askeri güç ne olursa olsun eğitim faaliyetiniz yoksa ileri gidemezsiniz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2006 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Ekonomik kalkınma ne kadar iyi olursa olsun, askeri gücünüz ne kadar güçlü olursa olsun, eğitim ve kültürel faaliyetleriniz yoksa siz ileri gidemezsiniz" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanlığı tarafından 3 ayrı ilçede düzenlenen "Eğitim, Kültür ve Gençlik" başlıklı salon toplantılarında biri Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, AK parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağın katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Eğitim meselesinin ağırlıklı olduğu bu toplantıda olduğum için çok mutluyum. Şunu bilmemiz gerekir. Ekonomik kalkınma ne kadar iyi olursa olsun, askeri gücünüz ne kadar güçlü olursa olsun, eğitim ve kültürel faaliyetiniz yoksa siz ileri gidemezsiniz. Eğitim ve ülke ekonomisi arasında doğru orantı vardır. Eğitim yoksa ekonomi de yoktur" dedi. "Geldiğimiz noktada işe başladığımızdan bu yana Cumhuriyet hükümetlerinde milli eğitime en fazla pay ayıran hükümetiz" diyen Bakan Çelik, bunun yeterli değil olmadığını dile getirdi.

Bakan Çelik konuşmasına şöyle devam etti:

"Daha iyi olmalıyız. Daha çok çalışmalıyız. Bu çalışmalarımız içinde 3.5 yılda 84 bin 936 adet derslik yaptık. Ancak yine de derslik ve okul açığımız fazla. Her yıl İstanbul'a 11 bin göç geliyor ve bunların yarısı öğrencidir. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da derslik ihtiyacı 15 bindi. Biz 13 bin derslik yaptık. Normalde açığın 2-3 bin olması gerekirken şu anki derslik ihtiyacımız 8 bin. Bu dengelenemez açığın nedeni ise İstanbul'a gelen sürekli göçlerdir. Bilgi iletişimleri teknoloji konusunda okullarımıza 40 bin adet bilgisayar gönderdik. Okullarımızın çoğuna İnternet olanağı sağladık. Öğretmen atamalarının olduğu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı Çarşamba pazarına dönerdi. Biz o yoğunluğu aştık. 20 bin öğretmen atamasını elektronik ortamda 10 dakika gerçekleştirdik".

Konuşmasının ardından vatandaşların sorularını da yanıtlayan Bakan Çelik, öğrencilere verilen burs ve yurt imkanları ile ilgili olarak, "Biz her yıl devlet parasız burs ve yatılı sınavları açıyoruz. Başarılı olan öğrencilerimiz bu haktan yararlanıyorlar. 'Ekonomik sebeple okuyamıyorum' diyen varsa direk gelsinler benim yanıma. Bize ulaşamıyorlarsa da ilgili ilçe milli eğitim müdürlerimize ya da kaymakamlara ulaşarak bu sorunu çözebilirler" dedi.

İmam Hatip Liseleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Çelik, "Bir çok yazar bu konuda bana 'Milli İmam Hatip Bakanı' diyor. Biz bunu sırf imam hatip olarak değil meslek liseleri sorunu olarak görüyoruz. Şunu söylemek istiyorum. Her sondajdan petrol çıkmaz. Biz petrolün bulunması için yeni sondajlar yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber